Politiker om Flaske-Bent: En falliterklæring af rang

Løsgænger Erik Mortensen mener ikke, at Skive Kommune har håndteret sagen om Flaske-Bent godt nok.

Sagen om Flaske-Bent har ikke været håndteret godt nok mener lokalpolitiker Erik Mortensen.
Sagen om Flaske-Bent har ikke været håndteret godt nok mener lokalpolitiker Erik Mortensen.
Foto: TV 2 & Skive Kommune

Har Skive Kommune gjort nok for at hjælpe Flaske-Bent?

Det er der delte meninger om blandt politikerne i Skive Kommune. 

- En falliterklæring af rang, siger byrådsmedlem Erik Mortensen (løsgænger) om Skive Kommunes indsats og tilføjer:

- Det er kommunens pligt at tage sig af ham. Men det koster at sætte de rigtige ressourcer ind. Der er blevet taget for let på den sag, men det kommer ikke bag på mig.

Hovedpersonen i sagen er Bent Hansen fra Rødding i Salling, som også er kendt som Flaske-Bent. Onsdag aften sendte TV2 en dokumentar om ham, fordi han gennem 30 år har han voldt problemer for sine omgivelser.

Han lider nemlig af en ekstrem samlermani og har for eksempel taget tonsvis af flasker og affald fra borgere på egnen og samlet det i og ved hans hjem.

- Bent har det liv, han ønsker

Socialdemokraten Jan D. Andersen fra Skive Byråd ser helt anderledes på tingene end Erik Mortensen.

- Vi kan ikke tvinge en borger til at bo et bestemt sted. Vi kan heller ikke tvinge en borger til at tage imod et tilbud, han ikke ønsker. Bent har det liv, han ønsker. Kommunen har gjort, hvad den kan, lyder det fra ham.

Han har været kommunalpolitiker i 32 år og var blandt andet formand for socialudvalget i den tidligere Sundsøre Kommune, hvor Flaske Bent boede inden kommunesammenlægningen i 2007.

2:29
TV-dokumentar spørger om Skive Kommune løber fra sit ansvar. Byrådspolitikere er uenige om svaret.
Foto: TV 2

Skive Kommunes socialchef Heidi Becker-Rasmussen skriver i en pressemeddelelse, at hun er berørt af dokumentaren, som ifølge hende giver stof til eftertanke.

-  Jeg kan sige, at vi gør alt, hvad vi kan for at tilbyde vores borgere den hjælp og støtte, som de ønsker og har behov for. Det gør vi med respekt for det enkelte menneske og i erkendelse af, at ikke alle ønsker at leve på samme måde.

- I sager af denne karakter arbejder vi med pædagogiske indsatser med det formål at hjælpe borgere med at leve det liv, som de måtte ønske. Så længe man ikke er til fare for andre eller sig selv, kan vi som myndighed ikke tvinge en borger til at bo et bestemt sted eller på en bestemt måde, skriver hun i pressemeddelelsen.