Politiet måtte trække sig: Nu kræver Pape en redegørelse

En gruppe unge mennesker skaber utryghed i Skive. Nu går justitsministeren ind i sagen.

- Det må aldrig blive sådan, at en gruppe mennesker skal styre politiets arbejde, siger Søren Pape Poulsen til Skive Folkeblad. Foto: Niels Ahlmann Olesen / Ritzau Scanpix

En voldsom episode, der udspillede sig i Skive mandag aften, får nu et politisk efterspil.

Læs også Politiet måtte trække sig, men de vender tilbage

Justitsminister Søren Pape Poulsen (Kons.) har bedt Midt- og Vestjylland om en redegørelse om sagen, skriver Skive Folkeblad.

- Jeg har fået en del henvendelser fra borgere i Skive, der har givet udtryk for, at det ikke kan passe, at politiet ikke længere kan få lov til at passe deres arbejde. De her borgere er altså utrygge, og det forstår jeg godt, for det må aldrig blive sådan, at en gruppe mennesker skal styre politiets arbejde, og det må ikke blive sådan, at en gruppe mennesker gør en by utryg, siger ministeren til folkebladet.

Det må aldrig blive sådan, at en gruppe mennesker skal styre politiets arbejde.

Søren Pape Poulsen, justitsminister

Det hele begyndte, da en af politiets patruljer standsede en 27-årig mand, der kørte i en Porsche i Skive midtby. Den 27-årige var så utilfreds med at blive standset, at han tilkaldte nogle af sine venner.

Der kom to biler med i alt fire personer, og de optrådte tilsyneladende så truende, at betjentene måtte opgive at snakke nærmere med den 27-årige.

- Det bliver umuliggjort på grund af deres antal og adfærd. Patruljen må derfor trække sig fra situationen, sagde Niels Bach fra lokalpolitiet dagen efter til TV MIDTVEST.

Porsche-bande

Skive Folkeblad skriver, at det drejede sig om en gruppe unge mænd med indvandrerbaggrund, og andre medier har direkte skrevet om en Porsche-bande.

- Vi har en gruppering i Skive, som vores betjente har fået besked på at holde ekstra øje med. De kører i nogle bestemte biler, har chefpolitiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi, Claus Hilborg, sagt til Ekstra Bladet.

Søren Pape Poulsen siger til Skive Folkeblad, at "kriminalitet er lige så alvorlig i Skive som i København" - derfor vil han have Midt- og Vestjyllands Politi til at fortælle, hvad der er op og ned i sagen.

Selv om betjentene i første omgang måtte trække sig, betyder det dog ikke, at de involverede går fri.

- Vi reagerer på episoden og følger op på sagen. Vi ryster ikke på hånden. Vi er kendt med identiteten på persongalleriet, da de er tidligere kendt af politiet, sagde Niels Bach til TV MIDTVEST i tirsdags.

- Vi kan ikke have personer, der tror, de kan sætte dagsordenen for politiets arbejde, sagde han.

Ifølge Skive Folkeblad er to personer senere blevet sigtet for trusler.

02:42

En gruppe unge med indvandrerbaggrund har gennem længere tid skabt utryghed i Skive med trusler mod tilfældigt forbipasserende og vanvidskørsel i dyre biler

Luk video