Politibetjent dømt i sexsag

Onsdag blev en 55-årig politimand fra Midt- og Vestjyllands Politi idømt otte måneders fængsel for at have tvunget en prostitueret til samleje.

Politibetjenten blev dømt otte måneders fængsel for at true sig til gratis sex med en prostitueret. Han skal også betale en bøde på 40.000 kroner i erstatning til kvinden. Det afgjorde retten i Viborg onsdag kl. 13.

Dommen kommer meget bag på betjenten og hans forsvarer Mette Grith Stage.

- Der er tale om påstand mod påstand, og det kommer bag på mig, at de tilsyneladende vælger at lægge afgørende vægt på vidnets forklaring frem for min klients, siger Mette Grith Stage til Ritzau.

- Jeg har lige meddelt min klient resultatet, og han er dybt rystet. Dommen bliver anket på stedet til frifindelse, fortæller hun.

Han var tiltalt for at have brugt sin autoritet som politimand til at presse seksuelle ydelser ud af en prostitueret på et bordel ved Roslev i Salling. Han var også tiltalt for at have voldtaget den prostituerede, men han blev frifundet for voldtægt.

Prostitueret: De seksuelle ydelser skete gentagne gange

Ifølge den udenlandske, prostituerede kvinde har manden flere gange tvunget hende til samleje. De seksuelle ydelser skulle have fundet sted i december 2011 og 2012 og januar 2013.

Politiassistenten har i flere år arbejdet med at bekæmpe menneskehandel og prostitutionens bagmænd. Han var med i politiets særlige indsatsgruppe og er derfor kommet på bordellet i forbindelse med sit arbejde. Han var fritaget for tjeneste, imens sagen blev efterforsket og kørte ved retten.

Betjenten har hele tiden nægtet sig skyldig.