Politi: Indvandrerkritisk demonstration bliver alligevel ikke foran moské

Rasmus Paludans indvandrerkritiske demonstration i Skive er blevet flyttet. Politiet frygter uroligheder.

Den indvandrerkritiske Rasmus Paludan, partistifteren af Stram Kurs, havde varslet og fået tilladelse til at lave en demonstration foran moskéen i Skive fredag den 12. april, men Midt- og Vestjyllands Politi oplyser nu, at de, af hensyn til sikkerheden, har besluttet at flytte demonstrationen til en anden adresse i byen.

quoteHvis vi vurderer, at der kan være risiko for større uro ved en demonstration, kan vi af politimæssige årsager vælge at anvise et andet sted.

Claus Nørgaard, politiinspektør, Midt- og Vestjyllands Politi.

- Hver gang vi får en anmeldelse af en demonstration, tager vi stilling til, hvor og hvordan den kan afvikles bedst og i fred og ro. Hvis vi vurderer, at der kan være risiko for større uro ved en demonstration, kan vi af politimæssige årsager vælge at anvise et andet sted, siger Politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi, Claus Nørgaard i en pressemeddelelse.

Politiet har fået oplysninger om, at der vil komme en moddemonstration, og derfor tager de ingen chancer i forhold til sikkerheden. Demonstrationen er nu flyttet til Dalgas Alle 20 i Skive ved VIA University College.

- Det er under hensyn til sikkerheden, at demonstrationen er flyttet. I denne sag har vi navnlig lagt vægt på erfaringerne fra demonstrationen den 7. april 2019 i Skive afholdt af Stram Kurs, ved Rasmus Paludan, de lokale forhold på H. C. Ørstedsvej 10 samt oplysninger om en anmeldt moddemonstration, der samlet set bevirker, at demonstrationen afvikles på Dalgas Alle 20 i Skive, siger Claus Nørgaard.

Partiet Stram Kurs’ demonstration finder sted den 12. april på H. C. Ørsteds Vej 10 i Skive i tidsrummet klokken 17-21.