Penge tabt for garanter

Omkring 3900 garanter fra Spar Salling kan godt vinke farvel til deres garantkapital. Nu vil en garant have svar på, hvordan det kunne gå så galt.

Der er ingen penge at komme efter for de knap 3900 garanter, der pønser på at gå rettens vej for at få deres garantkapital tilbage fra Spar Salling.

Mister 86 millioner kroner

Det er store penge, som garanterne har udsigt til at miste. De har alt fra 1000 kroner til over én million kroner i garantkapital i banken.

Henning Baunsgaard mistede 270.000 kroner.

 - Det kom lidt som en tyv om natten, siger Henning Baunsgaard. 

Alt i alt har garanterne skudt 86 millioner kroner i Spar Salling.

Garanter vil have svar

Henning Baunsgaard er talsmand for 120 garanter fra Spar Salling. Gruppen vil nu have svar på, hvordan deres penge kunne forsvinde.

 - Selvfølgelig vil vi gerne have vores penge tilbage. Men det handler primært om at få en afklaring på, hvordan hændelsesforløbet har været, siger Henning Baunsgaard.

Overtaget af Den Jyske Sparekasse

Den 22. april opgav Spar Salling at fortsætte som selvstændig pengeinstitut. Det var Den Jyske Sparekasse med hovedsæde i Grindsted, som overtog alle bankens aktiviteter - undtagen garantkapitalen.

En kurator har fastslået at garantkapitalen på 86 millioner er væk. Nu kræver en gruppe garanter svar på, hvordan det kunne gå så galt.

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Erhverv.