Parkerede biler triller rundt uden førere: - En dag sker der et uheld, og så er det sgu for sent

Adskillige biler triller tværs hen over parkeringspladsen foran sundhedshus og ender ude på vejen. Lokal borger maner til handling, inden der sker uheld.

0:42

I de seks år, Keld Kristensen har boet lige overfor parkeringspladsen ved Skive Sundhedshus, har han oplevet adskillige biler, der er trillet fra p-pladsen og direkte ud på vejen. 

Og forklaringen er simpel: Folk glemmer at trække deres håndbremser på den stejle parkeringsplads.

Ikke desto mindre mener Keld Kristensen, at de to ting tilsammen gør det ekstremt farligt at færdes som gående på fortovet langs Kompagnigade i Skive.

- Jeg har et barn, som kører på løbehjul på fortovet. Når man selv er forælder, tænker man over det, siger Keld Kristensen.

Torsdag var den så gal igen. 

En sølvgrå Peugeot var ifølge Keld Kristensen trillet godt 20 meter over pladsen, fra hvor ejeren oprindeligt havde parkeret den. 

Bilen blev stoppet af et træ kort før fortovet.

- Jeg er ligeglad med de biler, der bliver smadret. Det handler mere om, at der ikke skal komme mennesker til skade, siger Keld Kristensen. 

Inden for de seneste par år har Keld Kristensen ifølge eget udsagn set omkring 10 biler, hvor samme seance har udspillet sig som ved den løbske Peugeot. 

Han har endnu ikke oplevet, at personer er blevet ramt af en trillende bil, men for Keld Kristensen er det bare et spørgsmål om tid: 

- En dag sker der et uheld, og så er det sgu for sent, siger han. 

Derfor kommer Keld Kristensen også med en opfordring til de driftsansvarlige af parkeringspladsen: 

- Det burde synliggøres, at folk skal huske at trække håndbremsen.

- Jeg synes godt, at sundhedshuset eller de ansvarlige kunne sætte en kantsten eller anden foranstaltning op, siger han. 

Og det har han forsøgt at få dem til. Flere gange. Siden 2019 har han sendt flere mails til Region Midtjylland.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Region Midtjylland.