Pape fastholder blikket på Skive-gruppe: - Ingen slutdato for indsats

En gruppe unge i Skive skal ikke tyrannisere hverken by eller politi, så indsatsen mod dem forbliver, så længe det er nødvendigt, fastslår justitsministeren.

Justitsminister Søren Pape Poulsen har nu modtaget en redegørelse fra Lokalpolitiet i Skive vedrørende trusler mod en patrulje i begyndelsen af februar. Det er en bestemt gruppe, der er tale om. En gruppe, politiet vil følge tæt fremadrettet, skriver Skive Folkeblad.

- Der er ikke nogen slutdato på, hvornår den ekstra politiindsats mod den her gruppering stopper. Så længe der er behov for det, vil der være ekstra politibetjente i Skive, lyder det fra Søren Pape Poulsen.

I politiets redegørelse til ministeren fremgår det, at en patrulje måtte trække en 27-årig mand ud af sin bil, fordi han ikke ville samarbejde. Han var vred og tilkaldte fire andre venner, der kom kørende i to biler, så der opstod en anspændt stemning. Politiet trak sig, men sigtede sidenhen to personer for trusler.

- Det ser ud til, at politiet har gjort, hvad der var bedst i situationen, siger Søren Pape Poulsen.

Gruppen i Skive indbefatter 15 personer.

- Det vigtigste for mig er trygheden. Folk skal kunne føle sig trygge i hele landet, og jeg håber, at der nu er sendt et signal om, at vi skal være efter dem, der skaber utryghed. Og jeg forventer, at Midt- og Vestjyllands Politi fremover er ekstra opmærksomme på den her gruppe, slår Søren Pape Poulsen fast.

Sagen har også været vendt i folketingssalen, ligesom folketingets retsudvalg er orienteret om Skive-problematikken.

En gruppe unge med indvandrerbaggrund har gennem længere tid skabt utryghed i Skive med trusler mod tilfældigt forbipasserende og vanvidskørsel i dyre biler.