Over 50.000 støtter Bentes forslag om rigsretssag mod statsministeren

Den 8. januar 2021 oprettede Bente Dahl Pedersen fra Skive et borgerforslag om, at statsministeren skal stilles for en rigsret. Nu har forslaget fået nok underskrifter til, at Folketinget skal tage stilling til det.

Det tog kun 20 dage at samle de 50.000 underskrifter, der skal til for, at Folketinget skal tage stilling til et borgerforslag om, at Mette Frederiksen skal stilles for en rigsret. Et forslag Bente Dahl Pedersen oprettede, da hun er utilfreds med, at statsministeren beordrede alle danske mink aflivet uden lovhjemmel.

quoteJeg er stolt over, at der er kommet så mange støtter, men jeg er ikke euforisk.

Bente Dahl Pedersen, Skive.

- Jeg er egentlig lidt rystet over, at det er gået så hurtigt, og at der er så mange, der bakker op og siger, at nu er det nok. Bare det seneste kvarter er der kommet 500 underskrifter mere, siger Bente Dahl Pedersen til TV MIDTVEST.

Det var om aftenen den 8. januar, mens hun sad og strikkede, at hun fik ideen om at samle underskrifter ind til borgerforslaget.

- Underskriftsindsamlingen bunder i, at vi gerne vil sende et signal til regeringen. Vi er trætte af den måde, det hele foregår på. Der bliver hverken lyttet til oppositionen eller borgerne, siger Bente Dahl Pedersen.

Hun mener, at det danske samfund på den måde er ved at blive splittet.

Stolt, men ikke euforisk

Indtil videre er ingen af de borgerforslag, der har været stillet, efterfølgende blevet gennemført til lov i Folketinget. Men Bente Dahl Pedersen tror, det vil være anderledes denne gang.

- Jeg tror, det kommer til at ændre noget. Politikerne er nødt til at tage det signal, der bliver sendt, alvorligt. Jeg er glad for, at det nu skal diskuteres i Folketinget.

Der er dog ikke umiddelbar et flertal til Bente Dahl Pedersens forslag i Folketinget, men der er nedsat en granskningskommission, der i første omgang skal afdække forløbet omkring beslutningen om at aflive alle danske mink.

Men for forslagsstilleren fra Skive er det ikke det, der er vigtigst.

- Det er signalværdien i de mange underskrifter, der er vigtigst. Jeg er stolt over, at der er kommet så mange støtter, men jeg er ikke euforisk. Jeg mener stadig, at Mette Frederiksen skal have en rimelig straf, når loven ikke bliver overholdt.

Selvom de 50.000 underskrifter nu er nået, så fortæller Bente Dahl Pedersen, at indsamlingen af støtter fortsætter.

- Jeg tror sagtens, vi kan komme op på over 100.000 underskrifter, siger hun.

I skrivende stund har borgerforslaget 52.171 underskrifter. 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.