Operation Dagsværk: Schanne plukker høns for sin bedstefar

Over hele landet har unge i dag deltaget i Operation Dagsværk.

Den klassiske undervisning var i dag skiftet ud med en mere praktisk en af slagsen, da 17-årige Schanne Skov fra Højslev Kirkeby hjalp sin bedstefar med at slagte høns.

Hun er en af 15.000 unge, som onsdag arbejdede i den gode sags tjeneste. De 1.400 kroner, hun tjente i dag, skal nemlig doneres til Operation Dagsværk, som i år vil hjælpe grønlandske unge.

Netop det har været med til at motivere den 17-årige.

- Nu har jeg gået på efterskole med en masse grønlændere, så det bliver lidt mere personligt, og så får man også mere lyst til at arbejde, fortæller Schanne Skov.

For hende er projektet mere end en dags arbejde. Hun er nemlig lokal koordinator for Operation Dagsværk på Skive Gymnasium og HF, hvor hun til dagligt går i skole.

Åregammel tradition

Operation Dagsværk udspringer fra Sverige, og har eksisteret i Danmark siden 1984. Ideen var, at unge skulle give en dag deres uddannelse for at unge uden samme muligheder kunne få en uddannelse et andet sted i verden.

Det er elever på ungdomsuddannelserne, der stemmer om, hvad pengene skal gå til. I år faldt valget på Grønland, hvor mange unge mistrives og ikke får en uddannelse.

 - Pengene skal gå til uddannelse af unge i lokalt entreprenørskab. Det vil sige, at de skal have kompetencerne til at pege på problemer i deres lokalsamfund, og lave nogle projekter og aktiviteter, der kan udbedre de her problemer, siger Charlotte Hedevang Nielsen, som er kampagneleder for Operation Dagsværk.

De regner med, at de får samlet 4 millioner kroner ind til projektet i år.

Du se hvordan det foregik, da hønsene skulle slagtes og plukkes herunder:

 

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.