Omsætningen falder med vejchikaner

Vejchikaner skal sænke farten hos bilisterne. Men i to byer tæt ved Skive er det ikke kun farten, som falder - omsætningen i butikkerne falder også.

Omsætningen i butikkerne i Højslev og Søby ved Skive falder - faktisk med helt op til 15 procent. Skive Kommune satte tidligere på året vejchikaner op på Viborgvej fra Dommerby til Nr. Søby. Formålet var at mindske trafikken på strækningen. Men det er nu gået udover butikkerne.

- Konsekvensen er at vi skærer ned på vores personale. Men det skal ikke handle om kroner og øre, når vi snakker trafiksikkerhed. Men chikanerne har sådan set forværret trafiksikkerheden, fortæller Preben Andersen, der er købmand i Nr. Søby.

Hos Skive Kommune beklager man den store utilfredshed, men her mener de ikke, at beslutningen om at sætte chikanerne op har været forkert.

- Det er selvfølgelig beklageligt, at butikkerne har mistet omsætning. Om det decideret er chikanerne, der har gjort det. Det kan vi kun gisne om. Jeg mener bestemt, vi har fået højnet trafiksikkerheden herude. Vi har fået hastigheden bragt ned, og vi har fået antallet af biler bragt ned, fortæller Per Thoft Kærsgaard, der er ingeniør i Skive Kommune.

Den holdning deler butiksejerne dog ikke. De mener, at vejen er blevet mere farlig, efter chikanerne er kommet.

- Vi har aldrig haft så mange uheld som efter Skive Kommune satte de 20 chikaneanlæg op, mener Preben Andersen.

Han har nu bedt Skive Kommune om at erklære Viborgvej for trafikfarlig.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Trafik.