Offer i mishandlingssag: Jeg rystede meget, da gerningsmanden kom ind

Fem personer er i dag blevet dømt i en sag, hvor en ung kvinde har været indespærret og mishandlet.

Christina Jensen er i dag lettet, efter der er faldet dom i en stor mishandlingssag, hvor hun var offer. Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Læs også 28-årig idømt forvaring for årelang mishandling og indespærring af ung kvinde

Hun var undernæret, fyldt med blå mærker og havde i alt 34 læsioner på kroppen, da politiet fandt hende i marts sidste år.

I halvandet år havde hun hver eneste dag været udsat for vold og trusler, mens hun var fanget i en lejlighed i Højslev øst for Skive, hvor hendes tidligere partner også nægtede hende adgang til mad og drikke.

I dag kan kvinden, Christina Jensen, så ånde lettet op, efter der er faldet dom i sagen. I alt fem personer er blevet kendt skyldige, herunder hendes tidligere partner, der er dømt forvaring.

- Jeg er glad. Jeg er rigtigt lettet. Jeg har sådan en vinderfølelse af ”yay jeg vandt”. Jeg er meget godt tilfreds, jubler hun.

Dommene

I alt fem personer er dømt i sagen om mishandling.

Christina Jensens tidligere partner, den 28-årige Martin Lønborg Nielsen, er idømt forvaring.

Vennen Keld Nielsen har haft en meget aktiv rolle i frihedsberøvelsen og volden, og han er derfor idømt to års ubetinget fængsel.

Herudover skal en 19-årig kvinde i psykiatrisk behandling i maksimum et år.

De resterende to dømte er kendt skyldige, men får først deres straf, når de er blevet mentalundersøgt.

Se mere

Hård proces

Christina Jensen fortæller, at hun ikke håber, at hendes tidligere kæreste anker sin dom. Hun ønsker nemlig ikke at skulle gå igennem hele processen igen.

Læs også Christina var udsat for mishandling i halvandet år: - Jeg står frem, fordi det ikke må ske for andre

- Da jeg vidnede, så var det selvfølgelig meget hårdt, og jeg var tæt på at begynde at græde flere gange, men jeg gjorde det ikke. Det var jeg også, da dommen skulle afsiges, men der gjorde jeg det heller ikke. Nu er jeg bare godt tilfreds og glad, forklarer hun.

Hun var også meget nervøs for at se sin gerningsmand igen.

- Jeg rystede rigtigt meget, da han kom ind, så der kiggede jeg ind på muren. Men han kiggede ikke på mig undervejs, siger hun.

Hun er dog optimistisk for fremtiden og er lettet over, at både hende og et andet offer i sagen får erstatning.

Sagen kort

  • Fem personer er dømt i sagen. Den ene - den 28-årige Martin Lønborg Nielsen - har haft et forhold til kvinden. Også tre andre mænd mellem 23 år og 28 år var tiltalt samt en 19-årig kvinde.
  • Overgrebene er ifølge anklageskriftet sket i perioden juni 2017 til marts 2019.
  • Hovedgerningsmanden har ifølge tiltalen dagligt slået kvinden, truet hende på livet med et luftgevær og nægtet hende adgang til mad og drikke.
  • De dømte menes at have opildnet offerets og den hovedmistænktes hund til at angribe kvinden. Derudover er kvinden gentagende gange blevet trukket rundt i hundesnor.
  • Ifølge tiltalen har kvinden i perioden skulle sove på gulvet uden dyne. Hun har heller ikke haft adgang til toilettet, og har været tvunget til at benytte haven.
  • Martin Lønborg Nielsen menes at have nægtet kvinden at se sin familie, samt at have nedlagt hendes mobilnummer og Facebook-konto.
  • Han menes også at have truet kvinden til at overføre ham sin indkomst. På den måde skal han have frarøvet kvinden 166.400 kroner. 
  • Martin Lønborg Nielsen er samtidig også dømt for at have udsat en anden tidligere samlever, en nu 25-årig kvinde, for lignende ydmygelser.
02:08 Luk video