Nyt cykelhold til talenterne

Fra næste sæson er vores landsdel et cykelhold rigere. Team Designa Køkken-Knudsgaard er navnet på et nyt talenthold fra Nr. Søby.

Når man er ung, så kan det være hårdt at kæmpe sig til en plads på et professionalt cykelhold. Og hvis man endelig får pladsen, så kan det være svært at kæmpe sig til indflydelse og løbskilometer i benene. Men det vil et nyt cykelhold fra Nr. Søby lave om på.

Holdet er et rent U23-hold. Altså et hold for ryttere under 23 år. Hele tanken bag konceptet er, at det skal bruges som udviklingshold for de talenter, som ellers ville have prøvet chancen i udlandet.

Designa Køkken: Nu satser vi på talenter

En af holdets sponsorer er køkkenfirmaet Designa Køkken. De er på ingen måde ukendte i cykelsporten, hvor holdet har været sponsor i adskellige år. Men i år valgte firmaet at stoppe sponsoratet af Team designa Køkken, som dermed lukkede.

- En af grundene var jo, at den fusion som vi skulle lave med Herning Cykel Klub, den blev egentlig aldrig en lykkelig fusion, siger ejer af Designa Køkken, Henning Christensen.

Nu vil firmaet i stedet sponsorer det unge talenthold.

- Nu vil jeg godt være med til at udvikle talenter, og U23 er jo egentlig det spring, der lige er derfra og op til hvor det bliver seniorer på A-holdene. Jeg synes, at det er vigtigt, at de får en god udvikling på U23-holdene, siger Henning Christensen

Halvt landshold

Tre ryttere har allerede skrevet kontrakt med holdet. Det er Alexander Mørk, der sidste år vandt DM i linjeløb for juniorer. Nicki Rasmussen, der blandt andet har kørt Post Danmark Rundt med landsholdet og Mathias Lisson der også har kørt Post Danmark Rundt, hvor han blev nummer 31. Udover de tre er der yderligere fem ryttere på vej. Og hvis alt går efter planen, så er seks ud af otte ryttere fra U23-landsholdet.

Se her et indslag om holdet, hvor Alexander Mørk blandt andet forklarer, hvorfor han valgte Team Designa Køkken-Knudsgaard:

 

danmarks første U23-cykelhold er nu en realitet. Team Designa Køkken-Knudsgaard er klar til at udvikle unge talenter.