Nykåret verdensmester skifter til Skive-hold

Den nykårede juniorverdensmester i cykling skifter fra næste sæson til Skive-holdet coloQuick.

Julius Johansen kørte i lørdags fra alt og alle og vandt VM-titlen i Bergen. Nu kører han så ind på Skive-holdet coloQuick-CULT fra næste sæson. Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.

Den 18-årige cykelrytter har været i coloQuicks kikkert i længere tid.

- Vi vil gerne være et hold, som de største unge talenter vælger som et naturligt springbræt i deres karriere. Derfor er vi naturligvis stolte over, at det er lykkedes at få aftalen med Julius på plads. Julius er jo selvsagt attraktiv for ethvert hold, siger holdejer Brian Pedersen i pressemeddelelsen.

Julius Johansen er allerede tredobbelt verdensmester, og han betragtes af mange eksperter som det største danske talent der er set i nyere tid.

- Julius er en uhyggelig stærk temporytter, der er outstanding for sin aldersgruppe både på landevej og banen. Jeg er ganske sikker på, at hvis han ikke var blevet ramt af defekt under VM-enkeltstarten, havde han også snuppet den. Jeg har aldrig selv set et større dansk talent, siger Christian Andersen, sportsdirektør i coloQuick. 

Julius Johansen er en del af det danske "Baneprojekt 2020", der satser på OL i Tokyo. Han glæder sig til at cykle for Skive-holdet.

- Jeg er sikker på, jeg har valgt det rette hold. Hos coloQuick kan jeg få chancen for at udvikle mig på landevejen, kombineret med at jeg fortsætter på banen. Jeg har naturligvis lagt mærke til den udvikling af talenter som Mads Würtz, Alexander Kamp, Krigbaum og Bøgh Wallin har gennemgået hos coloQuick - og så har jeg hørt meget godt om det set-up de har, og den ånd der hersker på holdet. Det glæder jeg mig rigtig meget til at blive en del af, siger Julius Johansen.