Nye planer for lukket slagteri

Efter otte år er der måske omsider udsigt til nyt liv på den forladte slagterigrund i Skive.

Danish Crown har nu fremlagt en plan for en ny bydel på slagterigrunden i Skive. Men det er et åbent spørgsmål om nogen vil skyde penge i planen. Bygningerne på det 40.000 kvadratmeter store område står lige nu tomme og hærværksramte. Men nu har Danish Crown fået lavet en plan, hvor bygningerne blandt andet kan laves til lejligheder.

-  De her fliser, der er på væggene, dem er der faktisk mange, der gerne vil bo i i dag. Hvor man kan få det her helt rå industrilook, fortæller Jens Hansen, der er pressechef i Danish Crown.

En voldsom brand raserede i sommeren 2007 store del af slagteriet. Få måneder efter blev det besluttet at lukke arbejdspladsen. Siden har slagterigrunden ligget som et åbent sår i byen. 

Downtown City Skive er arbejdstitlen på den nye bydel. Med et nyt højhus og med genbrug af mange af de gamle slagteribygninger. En plan, som byrådet netop har taget imod med tilfredshed.

- Danish Crown er kommet tilbage til Skive og har vist, at nu vil de noget med slagterigrunden, siger Skive Kommunes borgmester Peder Christian Kirkegaard (V). 

Hele herligheden vil koste over 100 millioner. Og der mangler foreløbig investorer til at føre den ud i livet:

- Danish Crown er en slagterivirksomhed. Det er det, vi er gode til. Og det at lave udvikling på et område som det her på 40.000 kvadratmeter, det skal vi overlade til nogen, for hvem det er en hjertesag, fastslår pressechef Jens Hansen.

Kan du ikke være bekymret for, om det overhovedet bliver til noget? 

Nu synes jeg, at vi skal give det en chance. Jeg synes, det er nogle gode visioner, der ligger i det, fastslår borgmesteren. 

Ud over boliger opererer planen med blandt andet genbrugscenter, dagligvarebutik og vandrerhjem.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Erhverv.