Ny udstilling: Døde dyr forvandlet til skulpturer i Skive

Udstilling i Skive byder på masser af dyr. Døde dyr, hvis kroppe er sat sammen på kryds og tværs. Selv kunstnerens egen kat er udstillet.

Tune Andersen var oprindeligt billedkunstner, men nu har han kastet sig ud i en ny og temmelig speciel kunstart. Han bruger nemlig døde dyr til sine skulpturer. 

Og det hele begyndte med en død flagermus i baghaven, som Tune Andersen gerne ville bruge i sin kunst.

- Og for at den ikke skulle rådne for mig, så var jeg nødt til at åbne den og fjerne de bløde dele, der var inde i maven på den. Så det gjorde jeg, og det var første gang, jeg åbnede sådan et dødt dyr og næsten dissekerede det, fortæller han.

Flagermusen blev det første værk i Tune Andersens udstilling, der netop er åbnet i Skive.

- Samtidig med at jeg blev lidt afskyvagt af det, så var det også lidt fascinerende, fordi der var en grænseoverskridende ting i det, siger kunstneren.

Tune Andersens interesse var vakt, og han fik god hjælp at sin kat Lutte, der kom med døde mus til ham, som han kunne bruge til sin nyfundne interessse.

Men katten selv er i dag også at finde i udstillingen, der rummer 57 forskellige værker i en blanding af blandt andet fugle, mus og fisk. Taxidermi hedder det.

Tune Andersen er kunstneren bag en ny udstilling i Skive. Her står han ved sin egen kat Lutte, der er forvandlet til skulptur.
Tune Andersen er kunstneren bag en ny udstilling i Skive. Her står han ved sin egen kat Lutte, der er forvandlet til skulptur.
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Tune Andersen er den første, der arbejder med taxidermi som kunstform, og udstillingen med de døde dyr kan ses på Muserum Krydsfelt i Skive frem til juli. 

 

Tune Andersen udstiller skulpturer lavet af døde dyr på museum i Skive. 

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Kultur.