Ny fraværsdemo: Eleverne gik dog hjem, da skolen aflyste undervisningen

Elever på Skive Gymnasium blokerede torsdag morgen skolens indgange for at protestere mod nye fraværsregler. Lige indtil undervisningen blev aflyst. Så gik de hjem.

Eleverne var mødt talstærkt frem foran Skive Gymnasium torsdag morgen. Foto: Privatfoto

Læs også Strejke: Elever vil ikke have fravær for toiletbesøg og forsinkede busser

Elever på Skive Gymnasium blokerede torsdag morgen indgangene til skolen for at demonstrere mod nye fraværsregler, der trådte i kraft den 22. oktober. Men da skolen aflyste dagens undervisning, opløste demonstrationen, og eleverne gik hjem. Og så kunne lærerne gå ind på skolen.

- Det er superærgerligt, for selvom undervisningen er aflyst, er det ikke det, vi kæmper for. Vi vil gerne have, at demonstrationen havde varet i længere tid. Men vi er tilfredse med, at de som konsekvens af protesten aflyser undervisningen, siger elevrådsformand Jens Christian Dyhr Sørensen til TV MIDTVEST.

Elever i Thisted og Holstebro protesterede mandag med samme budskab. Et budskab, de altså forsøgte at sætte streg under i Skive fra kl. 7.30 torsdag morgen.

- Nu har vi jo protesteret i to timer – det vigtige var ligesom, at vi godt kunne forene os og få et budskab ud. Og det synes jeg, vi lykkedes med, afslutter elevrådsformanden.

Undervisningen er aflyst resten af dagen.