Ny elektrikeruddannelse satser stort på vindmøller

Skive College udbyder til foråret en elektrikeruddannelse, hvor undervisningen er målrettet vindmøller og vedvarende energianlæg.

Vindmøllebranchen får snart en gruppe nyuddannede, grønne elektrikere, den kan rekruttere fra.

Skive College har valgt at udbyde en ny elektrikeruddannelse fra april, hvor undervisningen fokuserer på, at de unge skal kunne komme direkte ud og arbejde med grøn energiproduktion i vindmøllebranchen.

Det skriver Skive College i en pressemeddelelse. 

- Uddannelsen adskiller sig ved, at der er et meget større fokus på grøn energiproduktion, og undervisningen vil omhandle elinstallation på vindmøller og ikke kun i den almene husstand, fortæller Jens Høffner, der er udviklingsleder på Skive College. 

Samarbejde med vindmøllebranchen

Uddannelsen er blevet til i et samarbejde med en lang række vindmøllevirksomheder, der gør det muligt for Skive College at tilbyde praktisk undervisning på vindmøller og højvoltsanlæg.

quoteDet glæder os, at vi som en af de få skoler i Europa kan hjælpe vindmøllevirksomhederne med at rekruttere elektrikere med de rette kompetencer.

Jens Høffner, udviklingsleder på Skive College. 

Regeringen har lavet en målsætning, der hedder, at Danmark i 2030 skal have mindst 50 procent af sit energibehov dækket af vedvarende energi.

Ifølge Jan Hylleberg, der er administrerende direktør for Wind Denmark, vil det betyde, at efterspørgslen på elektrikere vil stige i branchen.

- Der er en stor efterspørgsel på elektrikere, der har forstand på vindmøller og de systemer, som de skal ud og arbejde med. Så jeg synes, det er meget positivt, at der nu udbydes en elektrikeruddannelse, der er tilpasset branchen, siger Jan Hylleberg.

Plads til 22 elever

På Skive College er Jens Høffner glad for at kunne bidrage med arbejdskraft direkte til en branche, der har brug for den.

- Det glæder os, at vi som en af de få skoler i Europa kan hjælpe vindmøllevirksomhederne med at rekruttere elektrikere med de rette kompetencer. Samtidig hjælper vindmøllebranchen os med at levere praktikpladser, udtaler Jens Høffner.

Det første hold vindmølleelektrikere begynder til april.

I første omgang er der plads til 22 elever på uddannelsen.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Erhverv.