Nicolai er på vej baglæns gennem Danmark for sidste gang

Nicolai Aagaard vil sætte fokus på mobning, og det gør han ved at tiltrække sig opmærksomhed, når han kommer gående baglæns.

Med sig på sin tur baglæns gennem Danmark har Nicolai Aagaard en barnevogn med sine ejendele.
Med sig på sin tur baglæns gennem Danmark har Nicolai Aagaard en barnevogn med sine ejendele.
Foto: Pernille Leftes, TV MIDTVEST

Skridt for skridt baglæns gennem hele Danmark går Nicolai Aagaard for at sætte fokus på mobning. En mission, som han har haft i fem år. Det første år gik han forlæns, men de seneste fire er han gået baglæns.

For han vil vende ryggen til mobning.

Noget, han selv har både oplevet og udøvet. 

- Det er grotesk, at vi ikke kan opføre os ordentligt. Vi bruger så meget tid på, at børn og unge skal opføre sig ordentligt, men vi gør det ikke selv nogen af os. Jeg har også selv været mobber og er også blevet mobbet rigtig meget.

'Agurk' og 'kakaomælk'

I år begyndte Nicolai Aagaard sin tur i slutningen af februar på Bornholm, og han regner med at være hjemme i Helsingør senest 20. oktober. Undervejs får han masser af frisk luft og møder mange forskellige mennesker, og i disse dage går han i det midt- og vestjyske.

Han snakker om sin mission med flere af dem, han møder på vejen. Og de skal ikke undre sig, hvis der pludseligt kommer lyde eller udbrud fra Nicolai Aagaard i samtalen. Han har nemlig både tourettes, ADHD og OCD.

0:19

Også på sociale medier fortæller han om, hvorfor han går baglæns og om tourettes. Derfor genkender flere børn ham også, når han kommer gående:

- Jeg kan mærke, at jeg har gjort en forskel på de sociale medier, hvor børn og unge skriver til mig 'tak for, at du sætter fokus på det'.

Sidste tur

Nu er Nicolai Aagaard på vej en sidste tur rundt i landet. Kroppen er nemlig ved at være brugt efter at have gået i månedsvis i fem år. 

- Min krop kan snart ikke holde til det længere. Min akillessene har det virkelig ikke så godt længere, og mine lår føles som trælår.

Men selvom kroppen begynder at sige stop, så synes han, at det har været det hele værd, og at han har gjort en forskel:

- Jeg kan virkelig mærke, at folk forstår, hvorfor jeg gør det.