Nej til folkeafstemning om fremtiden for Børnenes Paradis

Et enigt byråd har besluttet, at der ikke skal være en vejledende folkeafstemning om placeringen af legepladsen Børnenes Paradis i Skive.

Den 83 år gamle legeplads Børnenes Paradis i Skive skal måske flyttes som et led i et stort byudviklingsprojekt. 

Derfor valgte Teknik- og Miljøudvalget i starten af august at sende sagen til en vejledende folkeafstemning. En beslutning, som økonomiudvalget ret usædvanligt gik imod.

Derfor måtte spørgsmålet om folkeafstemningen på byrådets dagsorden tirsdag aften. En afstemning, næstformanden i teknik- og miljøudvalget Anders Bøge (SF) i den grad håbede på, blev en realitet.  

- Jeg vil da kæmpe for de muligheder der er, og så håbe at vi finder en eller anden løsning, hvor vi egentlig kan finde hinanden alle sammen, det er jo altid det bedste for en by, sagde han forud for mødet.

quoteVi synes, det er ude af proportioner

Peder Christian Kirkegaard, borgmester, Skive (V)

Og næstformanden er ikke alene om at synes, folkeafstemningen er en god idé. I hvert fald hvis man spørger en mor, hvis barn er godt i gang med at lege på pladsen.

- Vi er jo rigtig mange om at bruge legepladsen, og hvis vi ikke bliver hørt, så er det da ærgerligt et eller andet sted, siger Iben Irene Ørgaard Iversen fra Skive.

Ikke stemning for en folkeafstemning

Men Anders Bøge (SF) havde ikke tirsdag aften held med at overbevise byrådet om en folkeafstemning. Et enigt byråd valgte at sende opgaven tilbage til teknik og miljø.

- Grunden til, at SF gik med til det derinde, er, at den afstemning har vi tabt, så jeg skal lige hjem og tænke på et par kreative forslag til, hvordan vi så kan lave borgerinddragelse, sagde han efter mødet.

Især var det Venstre med borgmesteren i spidsen, der var imod forslaget om en folkeafstemning. 

- Vi synes, det er ude af proportioner, at man sætter en legeplads til en vejledende folkeafstemning. Vi mener, det er til situationer, hvor det er noget meget principielt afgørende. Hvor det er alle Skives borgere, der har en interesse i, hvordan den sag skal behandles, sagde Peder Christian Kirkegaard (V).

Sidst der var en vejledende folkeafstemning her i landsdelen, var da Struer og Holstebro Kommune tilbage i 2015 skulle stemme om en eventuel kommunesammenlægning.

Et enigt byråd har besluttet, at der ikke skal være en vejledende folkeafstemning om placeringen af legepladsen Børnenes Paradis i Skive.