Naturvidenskabsfestival med vokseværk: - Vi prøver at se, hvor stort vi kan gøre det

Det handler om naturvidenskab i Skive i den her uge. En festival, der aldrig har været større.

Lav et istidslandskab i sand. Et kæmpestort insekthotel. En raket.

Mulighederne er mange i den her uge på Elværksgrunden i Skive, hvor der er naturvidenskabsfestival.

- Jeg troede, det var meget kedeligere. Det plejer skoleting som regel at være, men det er det her ikke, siger 11-årige Nicklas Venø, der går i klasse på Balling Skole, til TV MIDTVEST.

Nicklas Venø synes, det er overraskende sjovt at være med til naturvidenskabsfestival i Skive.
Nicklas Venø synes, det er overraskende sjovt at være med til naturvidenskabsfestival i Skive.
Foto: Sebastian Engelberth Hansen, TV MIDTVEST

Mandag er der 100 elever samlet i Skive. I alt håber de, at der i løbet af ugen kommer et sted mellem 1.500 og 2.000 børn forbi.

- Det er det største, vi prøver. Normalt plejer vi at have hundrede børn igennem til sådan en festivaldag. Nu har vi skaleret op og prøver at se, hvor stort vi kan gøre det, forklarer naturfagskoordinator Søren Sohn fra Skive Kommune.

- På egne præmisser

Jesper Krogh er naturvejleder på Museum Salling. Han er med til at guide børnene gennem den naturvidenskabelige festival.

- Det er supersjovt. Der kommer forskellige typer af børn for at høre om noget af den natur, vi har herude. Det er noget, de ikke normalt kigger på.

- Her får de lov til at opleve på deres egne præmisser, og det er fedt. Jeg har fået lært noget fra mig, som jeg er sikker på, at de godt kan tage med sig.

I alt deltager cirka 130.000 børn og unge i hele landet under temaet "Helt vildt".

- For os som læringsambassade og kommune er formålet at sætte fokus på naturfagsdelen her, og det gør vi ved at få så bred en festival som muligt, så vi når hele paletten rundt. Det er både geologi, biologi, fysik og kemi, tilføjer Søren Sohn og afslutter:

- Jeg tror, det bliver større næste år.