Naturgas: Varmepenge på vej tilbage til forbrugerne

Prisen på naturgas er dykket så kraftigt, at et kraftvarmeværk i Spøttrup nu sender 3,5 millioner kroner tilbage til forbrugerne.

Hvis man får sin varme fra naturgas, så er der gode chancer for, at varmeregningen er faldet. Prisen er dykket så kraftigt, at et kraftvarmeværk i Spøttrup nu sender 3,5 millioner kroner tilbage til forbrugerne.

En af dem, der i denne tid modtager et kærkomment brev fra sit kraftvarmeværk er Bent Jensen i Lem.  Hans opgørelse viser, at han skal have 7.691 kroner tilbage.

- Nu er vi nede på et niveau med det øvrige Danmark. Det er fint, siger Bent Jensen.

De godt 600 brugere af varmeværket får i gennemsnit 5.800 kroner tilbage på varmeopgørelsen. Flere forhold spiller ind, men én ting er afgørende.

- Det er fordi gassen er faldet og faldet og faldet. Og vi kan ikke følge med. Det har ikke været nok, fortæller Jørgen Thomassen, der er formand for Ramsing-Lem-Lihme Kraftvarmeværk.

Generel fald i brændselpriserne

Og det er ikke kun på kraftvarmeværket i Spøttrup, at gassen er gået af prisboblen.

Ifølge Dansk Fjernvarme er den gennemsnitlige naturgaspris det seneste år faldet 14 procent. Det får over halvdelen af landets fjernvarmeværker til at sænke prisen hos forbrugerne.

Og selvom man ikke får varmen fra naturgas kan der stadig være penge i udsigt. Prisen på andre brændsler er nemlig også faldet, så den gennemsnitlige pris for at opvarme et ganske almindeligt hus er faldet fra 15.709 kr i 2015 til 14.608 kroner i 2016. 

 

Prisen på naturgas er dykket så kraftigt, at et kraftvarmeværk i Spøttrup nu sender 3,5 millioner kroner tilbage til forbrugerne.

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Forbrug.