Muskelsvind: Kristjan får endelig hjælp

14-årige Kristjan Holm Møller, der lider af muskelsvind, fik i dag en god nyhed. Nu får han den hjælp, som han er berettiget til af Skive Kommune.

For tre uger siden kunne vi på TV MIDTVEST fortælle, at 14-årige Kristjan Holm Møller, der lider af muskelsvind, ikke fik den hjælp, som han er berettiget til. Det ændrer sig dog nu. 

I dag fik Kristjans mor nemlig en mail fra Skive Kommune, hvor der stod, at hendes søn får en hjælper hurtigst muligt. Og det betyder rigtigt meget for hende, men det frustrerer stadig.

- Det er jo fantastisk, men jeg synes, at det er frustrerende og pinligt for kommunen, at man skal så langt ud, inden man får den hjælp, som man er bevilliget, siger Heike Holm Møller. 

Den 14-årige har brug for at komme til fysioterapeut for at holde smerterne væk og for at holde sig ude af kørestolen. Det er Skive Kommune, der står for at finde den hjælp, som Kristjan Holm Møller har brug for, og det ansvar lever de op til nu. 

Kristjan Holm Møller har været uden hjælper siden d. 1. marts, da den gamle sagde op, og Skive Kommune har først fundet den nye hjælper nu, hvilket har betydet, at han har haft en periode, hvor han har haft mindre mulighed for at være aktiv end ellers. 

- Når vi er ude for at købe fredagsslik eller bare er ude for at handle ind, så kan jeg få ondt i benene eller ryggen, og det plejede jeg ikke at få, når jeg har været til fysioterapeut, fortalte Kristijan Møller til TV MIDTVEST d. 6. april. 

Hos Skive Kommune kommenterer man ikke på konkrete sager, men generelt set udtaler de, at der sker fejl en gang i mellem. 

- Jeg tror uanset, hvor mange vi har ansat, at der kommer til at ske fejl en gang i mellem, siger Lotte Junker Pedersen, der er familie- og sekretariatschef hos Skive Kommune. 

Hvis du vil vide mere om muskelsvind, kan du læse en artikel om, hvad muskelsvind er ved linket herunder.