Mindre madspild: Gæsterne valfarter til buffet fyldt med rester på Roslev Kro

Kampen mod madspild er blevet hverdag for mange danskere. På Roslev Kro har de taget kampen op med et gammeldags våben.

Madspild er blevet et varmt emne. Også i Roslev. 

quoteDet er ikke noget bedre end rester

Mogens Haritz, gæst, Roslev Kro

Her er den lokale kro hoppet med på trenden. Her fryser man alle overskydende madvarer ned.

Én gang hver tredje måned bliver fryseren tømt og kroen fyldt med forventningsfyldte gæster. De betaler alle 145 kroner for mad plus kaffe. De ved ikke, hvad de skal spise. Det afhænger af, hvad den store fryserbeholding på kroen indeholder. 

Fakta madspild: 

Dyreryg, blæksprutte, lammekylotter og sild. Det var den noget utraditionelle menu torsdag aften. 

- Det ser alletiders ud. Vi skal da ikke smide så meget god mad ud, lyder det fra en af dagens gæster Gert Jensen. 

En anden gæst formår via én enkelt sætning af indkapsle trenden med at bekæmpe med madspil med traditionen for at gemme god vestjysk mad. 

- Det er ikke noget bedre end rester, lyder det fra Mogens Haritz. 

Den første udgave af ideen blev afholdt tilbage i august sidste år. Og hver eneste gang lige siden har der været fyldt, når kroen har inviteret til overskudsmad. 

Idé gør chefen glad

Hos Roslev Kro glæder man sig over, at man nu har fået en ekstra måde at lokke kunder i butikken på. 

- Ting der skulle være brugt til personalemad eller andet, det kan pludselig bruges til noget. Vi har løbende rester, vi tidligere bare skulle af med. Jeg skrev madspil på Facebook, så var tingene hurtigt væk. Det førte til tanken om en buffet. Den kom der 70 mennesker til. Fedt, det gør vi igen, lyder det fra bestyrer på Roslev Kro Jonas Kristensen. 

Mogens Haritz er fan af konceptet med rester på Roslev Kro. 
Mogens Haritz er fan af konceptet med rester på Roslev Kro. 
Foto: Lasse Hagelund Uttrup TV MIDTVEST

I de supermarkeder er kampen mod madspild blevet dagligdag. Og der er også god grund til at restauranterne går med i kampen. Hvert år smider de danske restauranter hele 29 tusinde tons mad ud. Derfor glæder det helt ud i køkkenet, at kampen mod madspild nu også er rykket ind i restauranterne. 

- Det er fantastisk, at man kan gøre det på den måde der. At andre mennesker kan få gavn af det, der ellers ville ryge i skraldespanden, lyder det fra Mike Kildegaard, Køkkenchef, Roslev Kro.

Det hele er godt for klimaet, men også godt for pengepungen. Den kombination har gjort flere af gæsterne til fast inventar, når fryseren på Roslev Kro tømmes. Flere booker ligefrem bord i forvejen. Og det kan de roligt fortsætte med, næste arrangement er allerede planlagt til maj måned. 

Se hele indslaget fra Roslev Kro her. 

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.