Millioner på vej til Skive Festival?

Flere vil støtte op om at redde Skive Festival. Idémanden bag en støttekoncert til fordel for festivalen er fortrøstningsfuld

Skive Festival er i økonomisk krise. Det har fået flere leverandører til at foreslå en støttekoncert, hvor musikere og bands vil spille gratis. Idémanden bag støttekoncerten er Kim Godiksen fra Godik i Brovst, der har 900.000 kroner i klemme efter årets festival, der løb af stablen på Strandtangen i Skive fra den 30. maj til den 2. juni.

 - Der har været fuld opbakning over hele linjen, og selv om Skive Festival Klub snakker om bank og kommune, er vi enige om, at det kan vi slet ikke vente på, siger Kim Godiksen til Skive Folkeblad.

Endnu ingen navne offentliggjort

Hverken Kim Godiksen eller Henrik Kirketerp-Møller, der er formand for Skive Festival Klub, kan endnu ikke offentliggøre nogle navne på, hvem der vil hjælpe med at redde festivalen ved en gratiskoncert senere på året. Men de er enige om, at værdien af koncerten er stor - ikke bare økonomisk men også for Skive by.

 - Jeg vil tro, at værdien af den indsats, der er givet tilsagn om siden onsdag i sidste uge, alene er mellem tre og fire millioner kroner værd, siger Kim Godiksen.

 - Gennem de seneste dage er vi blevet kontaktet af mange, der har sagt, at vi skal have reddet Skive Festival, og der er rigtig mange, der har et hjerte for Skive Festival. Sammen med os vil de gerne vise, at Skive Festival hører til på Skive-egnen, siger Henrik Kirketerp-Møller til Skive Folkeblad.

Henrik Kirketerp-Møller siger også til avisen, at det ikke kommer til at koste hverken 1000 eller 1500 kroner at deltage i støttekoncerten, men at de ikke kan understrege nok, hvor vigtigt det er, at Hr. og Fru Skive indløser billet og kommer for at spise og drikke til festivalens fordel.