Mildt vejr lig med masser af mus

Det vrimler med mus. Blandt andet i Skive. Her boomer salget af musefælder og gift. Og når kulden kommer, så søger de små kær indenfor.

Når katten er ude, så danser musene på bordet....Og lige netop mus er der rigtig mange af i Skive. Og ganske givet også mange andre steder i det midt - og vestjyske.

Hos Land og Fritid i Skive mærker de en enorm efterspørgsel på mussefælder. Butikschef Claus Rabjerg har således solgt flere end 100 musefælder alene inden for den seneste måned.

Mildt vejr avler mus

De mange mus skyldes et vejrmæssigt særdeles mildt år.

- Det er helt vildt i år. Og det er både fælder og giftkorn, som vi har solgt i meget større omfang end tidligere, siger Claus Rabjerg.

Butikschefen fortæller også, at mange kunder kun kommer med det ene formål at købe udstyr til at bekæmpe mus.

- De går målrettet efter fælder eller gift, og så går de ud af butikken igen med det ene produkt. Det er usædvanligt, siger Claus Rabjerg.

Musene søger i tørvejr

Hos skadedyrsbekæmperen Kiltin A/S i Skive kan de bekræfte det stigende antal af mus i hjemmene. Og de må vide det. Det er nemlig dem, der bliver tilkaldt, når de små skadedyr skal bekæmpes.

- Vi havde en kort og mild vinter sidste år, og når vi samtidig har haft et mildt 2014, så er der flere mus, der har overlevet. Men når musene er så synlige nu, så hænger det nok også sammen med, at vi har fået en del vand den seneste måned, og så søger de indenfor. Og selv om det stadig er mildt, så begynder det så småt at blive koldere, og så vil endnu flere søge ind i husene, siger skadedyrsbekæmper Jan Kjelde fra Kiltin A/S, til Skive Folkeblad.

Se med i vores sene udsendelse 22.25:

01:29 Luk video