Medlemmer af Porsche-banden er blevet varetægtsfængslet i yderligere fire uger

Seks af de sigtede gik frivilligt med til at få forlænget varetægtsfængslingen, mens den sidste ville fremstilles i retten.

De syv medlemmer af den såkaldte Porsche-bande fra Skive fik i dag forlænget deres varetægtsfængsling med yderligere fire uger. 

Det fortæller Katrine Melgaard, der er anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi.

- Seks af personerne gik frivilligt med til at få forlænget varetægtsfængslingen, mens den sidste ønskede at blive fremstillet i retten. Det blev han i dag, og han fik også sin varetægtsfængsling forlænget, fortæller hun. 

Anklageren oplyser også, at varetægtsfængslingen er blevet forlænget på præcis det samme grundlag som tidligere. 

Mændene er sigtet for omfattende handel med kokain. 

De sigtede er i aldersgruppen 20 til 28 år, hvoraf to er etniske danskere, mens de resterende har anden etnisk baggrund end dansk.

Skabte utryghed i Skive

Fem af de sigtede blev anholdt i en større politiaktion tirsdag d. 5. november 2019. De to andre blev anholdt om morgenen den 6. november 2019. 

Midt- og Vestjyllands Politi havde forud for anholdelsen igennem længere tid efterforsket en gruppe personer, som ifølge politiet skabte utryghed i Skive.

Utrygheden kom til udtryk ved, at politiet modtog en række henvendelser fra borgere om personer, der havde en fremturende adfærd i bybilledet - uden at der dog havde været tale om deciderede anmeldelse af kriminalitet.

Gruppen er kendt som "Porsche-banden", fordi flere af medlemmerne kører rundt i leasede Porscher.

Det er seks personer fra denne gruppe, som sidder varetægtsfængslet. 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.