Mediehuse fusionerer: Skive- og Herning Folkeblad indgår alliance

Fra 1. oktober er Skive Folkeblad en del af Mediehusene Midtjylland, der også udgiver Herning Folkeblad og Midtjyllands Avis.

Skive Folkeblad og Herning Folkeblad er blevet enige om en sammenlægning, der fremtidssikrer udgivelsen af Skive Folkeblad. Det bekræfter både Herning Folkeblad og Skive Folkeblad i dag.  

Sammenlægningen betyder, at Skive Folkeblad fra 1. oktober en del af Mediehusene Midtjylland, der i forvejen udgiver dagbladene Herning Folkeblad og Midtjyllands Avis, 11 ugeaviser, seks radiokanaler, og en række digitale nyhedssites.

I en måned har skuffede borgere i Vinderup ikke haft nogen ugeavis, men om en uge er den igen tilbage

Nyheden er offentliggjort torsdag formiddag og er i følge begge parter et resultat af et tæt samarbejde mellem de to mediehuse.

quoteVi har i to år haft samarbejde på det digitale område, hvor vores systemer har været anvendt i Skive, og vi har uddannet deres sælgere til at kunne sælge digitale ydelser til annoncørerne på Skive-egnen

Alex Nielsen, Bestyrelsesformand, Skive Folkeblad A/S

- Vi har i to år haft samarbejde på det digitale område, hvor vores systemer har været anvendt i Skive, og vi har uddannet deres sælgere til at kunne sælge digitale ydelser til annoncørerne på Skive-egnen. På den måde har vi lært hinanden at kende i et meget forpligtende samarbejde, fortæller Alex Nielsen, der bliver bestyrelsesformand i det nye fælles selskab Skive Folkeblad A/S til aoh.dk. 

Skive Folkeblad bliver i Skive

Herning Folkeblad kommer til at eje størstedelen af aktierne i Skive Folkeblad A/S - nemlig 80 procent. Direktør for Skive Folkeblad bliver fremover Jakob Hummelmose Sønderby, der i dag er økonomidirektør i Herning Folkeblad. Ole Dall fortsætter som chefredaktør i Skive. 

quote(...) Sammen med en enig bestyrelse ser jeg en afgørende fremtidssikring af Skive Folkeblad ved at gå sammen med Herning Folkeblad og Mediehusene Midtjylland i stedet for at forsøge at klare sig helt alene

Ole Dall, chefredaktør, Skive Folkeblad

Skive Folkeblad har været udfordret økonomisk, og chefredaktør Ole Dall ser derfor aftalen som både god og nødvendig.

- Vi indgår dette samarbejde for at fremtidssikre Skive Folkeblad som stærk lokalavis og med en fortsat lokal forankring. Samtidig giver det avisen bedre muligheder for at udvikle sig digitalt, siger han til TV MIDTVEST.

Med de 50 medarbejdere fra Skive Folkeblad, når Mediehusene Midtjylland nu samlet op på cirka 210 ansatte.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Erhverv.