Mattias Kolstrup vendte hjem: Spillede første koncert med solo-projekt i hjembyen Skive

Torsdag aften stod den tidligere forsanger i Dúné, Mattias Kolstrup, på scenen i Skive Theater og spillede koncert med solo-projektet Liberty for første gang.

Torsdag stod skibonitten Mattias Kolstrup på scenen i Skive Theater og bragede ny musik ud af højtalerne.

Det er dog ikke det gamle Skive-band Dúné, der er samlet igen. Mattias Kolstrup spillede nemlig den allerførste koncert med soloprojektet Liberty.

quoteStod det til mig, så spillede jeg i Skive Theater hver aften.

Mattias Kolstrup, musiker

Den tidligere Dúné-forsanger skulle egentlig have spillet koncerter hele sommeren som Liberty med sange fra debutalbummet 'Haven't Felt This Great Since 1988', men det fik coronaepidemien sat en stopper for. Det gør dog slet ingenting ifølge hovedpersonen selv.

- Jeg skulle have spillet koncerter i sommers og til foråret, men det er alt sammen blevet aflyst. Det har ledt op til det her øjeblik, hvor jeg kan få lov til at spille den allerførste liberty-koncert i min gamle hjemby. Det er sgu fantastisk, siger Mattias Kolstrup.

Skibonitten lancedere Liberty-projektet i foråret lige omkring samme tid, som covid-19 smittede den første dansker. Med soloprojektet starter Mattias Kolstrup fra nul igen, men det er en udfordring han ser frem til.

- For mig er Liberty et projekt, hvor jeg får lov til at starte forfra. Alt det, vi byggede op i Dúné, følger selvfølgelig stadig med, men jeg skal ud og bevise mig selv igen og ud og spille den op igen, som man siger.

Skive har en plads i hjertet

Sidst Mattias Kolstrup stod på en scene i Skive var i 2017, hvor han spillede sammen med Dúné på Skive Festival. I mellemtiden er bandet gået hver til sit og tiden er blevet brugt på at udforme det nye projekt i København. 

Limfjordsbyen betyder alligevel stadig en del for den 32-årige musiker.

- Det gik op for mig, da vi kørte ind langs fjorden, hvordan alle steder i den her by har en historie tilknyttet for mig. Der dukker mange minder op hele tiden, og det er bare noget helt særligt, siger Mattias Kolstrup.

Bandet Dúné blev stiftet allerede i 2001, hvor Mattias Kolstrup blev 13 år gammel. Det gik dog hurtigt for det unge band, der spillede på Roskilde i 2006, hvor forsangeren kun var 17 år gammel og på vej i 2.g på Skive Gymnasium.

Siden er det blevet til adskillige optrædener på nogle af Danmarks største scener og koncerter i udlandet. Alligevel kan den beskedne sal i Skive Theater stadig vække glæde i den rutinerede musiker.

- Stod det til mig, så spillede jeg i Skive Theater hver aften. Jeg ville ønske, jeg spillede her, i Drivhuset og Skive Festival hvert år.

I Skive Theater varmede Mattias Kolstrups storebror, Johan Kolstrup, op med sin egen musik.
I Skive Theater varmede Mattias Kolstrups storebror, Johan Kolstrup, op med sin egen musik.
Foto: Kasper Riis Kristensen / TV MIDTVEST

Brormand er med

Mattias Kolstrup har på koncert-touren taget sin bror, Johan Kolstrup, med, der også er musiker. Storebror Johan Kolstrup skal varme op for lillebror, inden han går på med Liberty.

- Jeg var rigtig glad for, at Mattias spurgte mig, fordi jeg tror, at han gerne ville have haft mig med førhen. Men nu er det første gang hans beslutning, siger Johan Kolstrup.

Allerede til næste år forventer Mattias Kolstrup at have sit andet soloalbum klar. 

 

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Kultur.