Matematiklærer hyldet af gammel elev, som selv er blevet lærer

Finn Dalgaard Andersen fra Rødding Skole i Salling blev i dag overrasket af en gammel elev, han ikke havde set i 32 år.

De fleste af os har nok oplevet både gode lærere og knapt så gode lærere gennem vores skoletid.

De gode lærere har måske hjulpet med besværlige ligninger i matematik eller skabt forståelse for det periodiske system, mens de dårlige lærere er den slags, man bare helst vil glemme.

Men der findes også en tredje kategori: De inspirerende lærere. Dem, der ikke bare er gode undervisere, men som også formår at tænde en gnist i deres elever, der rækker ud over skoletiden.

Finn Dalgaard Andersen fra Rødding Skole i Salling er en lærer af den helt særlige slags - og han fik sig i dag lidt af en overraskelse.

Eleven blev selv til lærer

Hans tidligere elev Charlotte Steenkjær mødte op på skolen for at overrækkke ham en buket blomster som et led i en kampagne, der hylder lærere, som gør en positiv forskel for eleverne.

quoteJeg var i tvivl om, hvad jeg skulle efter 10. klasse, men efter en samtale med Finn, hvor han sagde, at jeg selvfølgelig skulle på gymnasiet, så gjorde jeg det. Nu underviser jeg selv i matematik, og har gjort det i 22 år.

Charlotte Steenkjær

Charlotte Steenkjær er selv blevet folkeskolelærer og hun fortæller, at Finn Andersen, som var hendes matematiklærer i folkeskolen, blev en stor inspiration for hende.

- Han troede på, at jeg kunne klare gymnasiet. Jeg var i tvivl om, hvad jeg skulle efter 10. klasse, men efter en samtale med Finn, hvor han sagde, at jeg selvfølgelig skulle på gymnasiet, så gjorde jeg det. Nu underviser jeg selv i matematik, og har gjort det i 22 år, siger Charlotte Steenkjær.

Det er 32 år siden hun sidst har set sin gamle lærer, og han kunne da heller ikke genkende hende med det samme, da hun overraskede ham med buketten. Men efter en kort forklaring, var han helt med på, hvem hun var.

- Jeg husker hende som en af dem, der virkelig var interesseret i matematik. Der er forskel på dem, der bare vil have det overstået og dem, der er klar til at fordybe sig i faget, lyder det fra Finn Andersen, der har været matematiklærer siden 1976.

”Du lærte mig, at matematikken er verdens vigtigste fag
”Du lærte mig, at matematikken er verdens vigtigste fag
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Blomster var 'en kæmpe overraskelse'

”Du lærte mig, at matematikken er verdens vigtigste fag. Jeg elskede dine timer, hvor vi skulle arbejde med parabler og finde diskriminanten. Jeg håber, at jeg kan give bare lidt af den begejstring for matematikken, som du gav mig, videre til mine egne elever,” lyder det blandt andet i Charlotte Steenkjærs indstilling.

For Finn Andersen var den slags store ord ikke ligefrem noget, han havde ventet sig af en ellers helt almindelig tirsdag.

- Det var da en kæmpe overraskelse, at der lige pludselig kom nogen ind ad døren med en buket blomster. Jeg havde da ikke skænket det en tanke, at en gammel gut som mig skulle få sådan en anerkendelse, siger han med et smil.

Her kan du se, hvordan det gik til, da Charlotte Steenkjær overrakte buketten til sin gamle lærer:

Buketter skal takke samfundets helte

Det er professionshøjskolen VIA University College, der står bag kampagnen, og der er blomster til en lærer i samtlige 19 kommuner i Region Midtjylland.

- Det handler om at fortælle det gode budskab om, hvad lærerne kan. Vi vil gerne sige tak til samfundets helte, som ikke altid får den tak, de fortjener, selv om de har en stor betydning, siger Hanne Duus, der er medarrangør af kampagnen.

Dagens buket til Finn Andersen var den første af de i alt 19 buketter, der skal uddeles.

1:01
Lærer overrasket med blomster.