Mand fra Skive fandt en slange mellem lagnerne

Dyrenes beskyttelse har fået indleveret en pytonslange på et internat i Viborg, efter en mand uforklarligt fandt den i sin seng natten til søndag.

En tæppepyton kan blive mere end to meter lang, men det var et lille eksemplar, der blev fundet i Skive.
En tæppepyton kan blive mere end to meter lang, men det var et lille eksemplar, der blev fundet i Skive.
Foto: Ann Sofie Kyed / TV MIDTVEST

Det er nok de færreste, der har lyst til at dele seng med en slange, men det er altså sket for en mand fra Skive.

Klokken tre om natten mellem lørdag og søndag fandt han en mindre pytonslange mellem lagnerne, og da han ikke vidste, hvor den kom fra, ringede han til dyrenes beskyttelse, der nu tager sig af slangen.

- Vi er normalt et internat for katte, hunde og kaniner. Det er første gang i vores historie, at vi har haft en slange, så det er lidt specielt, fortæller Lise Svejgaard, der er dyrelæge på det internat i Viborg, der har slangen.

Manden, der henvendte sig om slangen, har ikke selv ønsket at snakke med TV MIDTVEST, men Lise Svejgaard fortæller, at han selv klarede at få fanget slangen på trods af, at han er bange for dem.

- Den må være sluppet ud af et terrarie et eller andet sted, men det der er underligt er, at der ikke er nogen, der har meldt, at de mangler en slange, for det er man faktisk forpligtet til, siger hun.

Slange kan have været løs i tre måneder

Da de fik slangen ind på internat, var den underafkølet og udsultet, men med pleje fra den ansatte slangeekspert er den i bedring.

Naboerne til stedet, hvor slangen blev fundet, havde tre måneder forinden fundet en slangeham, hvilket giver anledning til at tro, at slangen har været løs i lang tid.

Der er tale om en tæppepyton, en art der kan blive op til to meter lang, hvis den får det rigtige at spise, som normalvis er mus og rotter.

- Den er heldigvis ikke giftig. Det er en kvælerslange, og det er ikke en giftslange. Den kan allerhøjest bide, hvis den bliver hidsig, men den er ikke farlig for mennesker, fortæller Lise Svejgaard.

Selvom det hører sig til sjældenhederne, at der bliver indleveret slanger, så synes hun, at det er spændende og god læring at have eksotisk besøg.

Internatet i Viborg lover, at hvis slangen skal videre til en ny ejer, så bliver det til en, der er slangekyndig.

1:09
En mand fra Skive fik sig forleden noget af en forskrækkelse. En lille slange var kravlet op i sengen til ham.

Har du et tip?