Mand fra Højslev anmeldte indbrud: Nu er han sigtet for bedrageri

Ifølge Skive Lokalpoliti forsøgte en 34-årig mand at score en forsikringssum ved at fabrikere et indbrud i sit eget hjem. Derudover er han også sigtet for salg af hash.

En mand fra Højslev ved Skive er onsdag blevet sigtet for falsk anmeldelse, bedrageri og salg af hash, da han var til afhøring hos Skive Lokalpoliti.

Det var resultatet af flere måneders efterforskning af den 34-årige mand i en sag, som begyndte med, at manden selv anmeldte et indbrud i sit hus.

Det gjorde den sigtede 25. januar, hvor han påstod, at han havde fået stjålet ejendele for 100.000 kroner. Blandt andet to kostbare ure og en lampe af betydelig værdi. Han meldte også indbruddet til forsikringen.

Skive Lokalpoliti gik i gang med at efterforske indbruddet, og to uger efter dukkede ejendelene op cirka 30 kilometer fra huset i Højslev.

- Den 12. februar ransagede vi et hus på Amtsvejen i Spøttrup, hvor vi fandt flere af tyvekosterne. Ved fundet konstaterede vi også, at det er et sted, hvor den 34-årige mand har sin faste gang, fortæller Niels Bach, politiassistent ved Skive Lokalpoliti.

Taget for salg af hash

Fire dage efter fundet i Spøttrup dukkede manden fra Højslevs navn igen op på politiets radar. I forbindelse med en anden ransagning i Skive by blev der nemlig fundet godt 300 gram hash.

- Den 16. februar ransagede vi et hus på Frederiksgade i Skive. Her fandt vi 298 gram hash, og ingen personer til stede ville kendes ved det. Efter en teknisk undersøgelse fandt vi ud af, at den 34-årige mand har haft hashen i hænde, og derfor sigtede vi ham også for besiddelse af hash med henblik på videresalg, fortæller Niels Bach.

Politiassistenten kan ikke komme nærmere ind på beviserne i sagen udover dem, som er fremlagt her.

Han fortæller dog, at rent bevismæssigt føler Skive Lokalpoliti sig sikre på, at den 34-årige kan kendes skyldig for alle tre sigtelser.

Til afhøringen onsdag blev manden fra Højslev fremlagt for de tre sigtelser, men han nægtede sig skyldig i alle tre forhold.

Sagen overgår nu til anklagemyndigheden, og den sigtede vil komme for retten.