Mand brugte mobil under kørsel - havde heller ikke kørekort

Fredag eftermiddag stoppede politiet i Skive en bilist for at bruge håndholdt mobil. Det viste sig, at bilisten heller ikke havde et kørekort.

Det kan blive en dyr omgang, hvis man bliver taget af politiet for at bruge håndholdt mobiltelefon, imens man kører bil.

Især hvis man tilmed ikke har noget kørekort.

Det var i hvert fald tilfældet for en 68-årig mand fra Vinderup, da han i fredags blev stoppet af politiet, mens han kørte i en varebil i Skive midtby.

Lokalpolitiet i Skive havde en patrulje ude for at have fokus på ulovlig brug af mobiltelefon i trafikken.

I løbet af fredag eftermiddag stoppede patruljen fire bilister, der brugte mobiltelefon under kørsel - én af dem var altså den 68-årige mand fra Vinderup.

- Da man anmoder om at se kørekortet, må manden forklare, at han intet kørekort har. Han har ikke generhvervet kørekortet, siger Niels Bach, der er politiassistent ved Lokalpolitiet i Skive.

Så udover at få en sigtelse for at bruge håndholdt mobiltelefon under kørsel, bliver han også sigtet for kørsel uden føreret, forklarer politiassistent Niels Bach.

Håndholdt mobiltelefon giver en bøde på 1500 kroner samt et klip i kørekortet. 

- Men klippet er jo ligegyldigt i denne sammenhæng, når han ikke har et kørekort, pointerer Niels Bach fra Lokalpolitiet i Skive.

Kørsel uden gyldigt kørekort kan give en bøde på 7000 kroner og opefter. Bøden afhænger af, om det er første gang, man laver forseelsen, eller om man tidligere er blevet taget for noget lignende. 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.