Mænd med miniracerbiler: Vi hygger os helt vildt

Mændene bag Skive Minirace har lige bygget en ny mesterskabsbane. Men det er det sociale samvær, der er det vigtigste.

Den konstante summen er det første, der møde en, når man bevæger sig op på loftet hos Skive Minirace. Hver torsdag mødes en gruppe mænd for at hygge sig med deres miniracerbiler.

- Det sociale samvær, det er noget af det, vi sætter stor pris på. Vi har det godt sammen. Når vi har kørt race, skal vi som regel have en pause med lidt brød og kaffe bagefter. Det sociale er meget vigtigt, siger Bent Christensen, der er en af medlemmerne af Skive Minirace.

Helt ny bane

Klubbens medlemmer har brugt utallige timer på at bygge en helt ny mesterskabsbane til de små biler. Banen er næsten 40 meter lang, bygget i træ og i flere niveauer med seks spor.

- En hobby, det er noget, man går op i, og sådan er det bare. Man bliver bidt af det. Og så er vi en klub, hvor vi har det rigtig hyggeligt sammen, siger Ole Stockholm, der er en anden af klubbens medlemmer.

Den nye bane er bygget af træ og har seks spor.
Den nye bane er bygget af træ og har seks spor.
Foto: Trine Markfoged Jensen, TV MIDTVEST

Viser miniracerne frem

Udover at bruge tid på at bygge banen, så bruger mændene i klubben også masser af tid på at bygge de små biler selv.

- Uanset om vi kører race eller skruer i biler, eller vi bare sidder og hygger, så er det dejligt at komme ud og være sammen med drengene her, siger Bent Christensen.

Mændene i Skive Minirace vil gerne vise deres minibiler og nye bane frem, og derfor holder medlemmerne åbent hus lørdag den 19. oktober.