To mænd dømt for ravkup i Virksund

To unge mænd skal i fængsel i henholdsvis ni og fire måneder efter tyverier for mere end 200.000 kroner.

En indbrudstyv, der i august blandt andet brød ind hos Virksund Ravsliberi og stjal rav for omkring 150.000 kroner, er torsdag blevet dømt ved Retten i Holstebro.

Den 22-årige mand fra Ringkøbing fik ni måneders ubetinget fængsel. I samme omgang fik en 25-årig mand fra Aalborg fire måneders ubetinget fængsel - han var dog ikke med til tyveriet i ravsliberiet.

- I alt var der 24 forhold i sagen, men det, der har givet den ene ni måneder, er et tyveri fra Virksund Ravsliberi. Den anden fik fire måneder blandt andet for et tyveri fra en carport, som han begik sammen med den 22-årige, siger Mie Højgaard, anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Fra ravsliberiet slap den 22-årige sammen med en anden gerningsmand afsted med rav for omkring 150.000 kroner. Her havde de to mænd listet et vindue ud for at komme ind i butikken omkring kl. halv fire natten til onsdag den 24. august.

Ved det andet tyveri fra en uaflåst carport eller garage i Hanstholm slap tyvene af sted med blandt andet en mountainbike, værktøj og en ATV til en samlet værdi af omkring 75.000 kroner. 

Desuden var de to mænd i besiddelse af euforiserende stoffer og har begået en række andre mindre tyverier, blandt andet i et sommerhus.

Den 22-årige, der fik ni måneders fængsel, har udbedt sig betænkningstid, mens den 25-årige, der fik fire måneders fængsel, ankede dommen.