Mads hitter med anderledes YouTube-indhold: Håber på at kunne leve af det

Han bliver vugget i søvn hver eneste aften. Mads Dahlke bor nemlig på sin båd i havnen i Skive 365 dage om året.

04:00

Mads Dahlke bor på sin båd hele året rundt. Her kan du se hele programmet om ham. Video: Jesper Hejlskov Thomsen, TV MIDTVEST

Køb en gammel båd, sæt den i stand, film det og voila - så har du opskriften på en YouTube-succes. Mads Dahlke købte en båd, fordi han ville opleve verden i den. Det krævede en del arbejde at gøre den beboelig, og alt det filmede han.

Vi har kun det her ene liv, så vi skal skynde os, at gøre de ting vi gerne vil nå.

Mads Dahlke

- Grunden til jeg begyndte at lave YouTube-videoer var, at jeg har en drøm om, at jeg gerne vil ud at sejle langt, men jeg tænker også, at det er ensomt at sejle fra havn til havn, hvor du ikke kender nogen. Derfor begyndte jeg at lave videoer, så jeg kunne få nogle venner ude i verden, siger Mads Dahlke fra Skive.

Én gang om ugen laver han en video fra sit liv på båden. 35.000 mennesker ser med, og alt foregår på engelsk – det er nemlig de færreste af hans følgere, der kommer fra Danmark.

Idéen opstod ved et uheld

Hele ideen om et liv på vandet opstod på ret dramatisk vis. Mads Dahlke var ude for en ulykke, hvor han faldt ned ad en trappe, fik en diskusprolaps og en skade på en nerve i ryggen. Det fik ham til at revurdere sit liv.

- Jeg overlevede det her fald, men hvad nu hvis jeg ikke gjorde. Vi har kun det her ene liv, så vi skal skynde os, at gøre de ting vi gerne vil nå, siger Mads Dahlke.

Om to et halvt år er jeg nok der, hvor jeg godt kan leve af det

Mads Dahlke

Derfor valgte han for tre år siden at sætte sit hus til salg. Det var solgt på tre måneder, og så blev der ellers pakket ned og smidt ud. 

00:49

Hør, hvordan Mads Dahlke holder varmen på en kold vinternat i båden.

Luk video

Til dagligt arbejder 37-årige Mads Dahlke som softwareudvikler, men han drømmer om at smide fortøjningerne, sige jobbet op og leve af at sejle. Håbet er, at YouTube-videoerne kan blive hans levevej.

- Der er forskellige måder at tjene penge på på YouTube. Det du tjener er baseret på de reklamer, der bliver vist inden din video. Jo flere views jo flere penge. Så jeg vil sige, at om to et halvt år er jeg nok der, hvor jeg godt kan leve af det, siger Mads Dahlke.

I fire år har han lavet YouTube-videoer. De handler især om gør-det-selv guides til at reparere og istandsætte både. 

Læs også Ændrede sit liv efter konkurs: Asger har rejst for millioner