Løsladt i mindre end en uge: 21-årig fik tre måneders fængsel for vold

En ung mand nåede kun at være løsladt i cirka halvandet døgn, før han begik sin næste forbrydelse. Nu har Retten i Viborg idømt ham en straksdom på tre måneders fængsel.

Straksdom

Retten i Viborg har idømt en 21-årig mand en straksdom på tre måneders fængsel, efter at han natten til torsdag begik et voldeligt overfald mod en kvinde på hendes adresse i Skive.

Den unge mand har hen over jul og nytår siddet varetægtsfængslet for en anden voldsepisode, han begik i december. Tirsdag i sidste uge blev han idømt tre måneders fængsel, hvorefter han blev løsladt, og allerede torsdag var den så gal igen, da episoden med kvinden endte med, at manden først smadrede hendes hoveddør for derefter at blive voldelig.

- Kvinden gik ud til ham igen, og han klyngede hende så op ad væggen, så hun fik en ordentlig bule i baghovedet og efterfølgende skar sig på glasset fra hoveddøren, lyder det i politiets beskrivelse af overfaldet.

Manden var på fri fod indtil søndag aften, hvor politiet anholdt ham, og mandag blev han så fremstillet i grundlovsforhør, selvom det ikke er normal procedure ved voldssager. 

- Normalvis fremstiller vi ikke folk i grundlovsforhør for vold, men den her mand bliver ved med at udøve vold. Så nu tager anklagemyndigheden ham i retten, og så må vi se, hvad der sker, forklarede politikommissær ved lokalpolitiet i Skive, Lars Mikkelsen, mandag inden retsmødet, der altså endte med en straksdom til den 21-årige.

Udover sine tre måneders fængsel skal manden desuden afsone en restdom på syv måneders fængsel.