Lokalt opera-orakel debuterer

Den 27-årige komponist Jeppe Nørgaard Jacobsen fra Skive debuterer fredag aften på hjemmebane i Kulturcenter Limfjord. Med noget så sjældent som en opera.

Skives operafestival åbner fredag aften med noget af en sensation. Den første opera på programmet er nemlig komponeret af 27-årige Jeppe Nørgaard Jacobsen, der har trådt sine barnesko i byen.Operaen hedder Der Sonnenkreis og er blevet til i et samarbejde mellem Jeppe Nørgaard Jacobsen og operasangeren Ingo Kolonrics, der har skrevet teksten.

Følg premieren på Der Sonnenkreis direkte, når Frisk Fredag går i luften på TV MIDTVEST Mokka klokken 19.55.

I dag bor Skives måske største musiktalent i Salzburg og lever af at skrive klassiske værker. Hans talent var allerede åbenlyst, da han som helt ung begyndte at spille orgel hos Skives fremmeste organist H. Hildebrandt-Nielsen.

- Han var en af de elever, der tog fra. Hvis man sagde noget, så kunne han huske det, fortæller den aldrende musik-underviser.

Som 15-årig fik Jeppe sine første organisttjanser i flere kirker i Salling og så snart studenterhuen var hans, sad han på et fly til Salzburg i Østrig. Et mekka for den klassiske musik. Siden har han stort set ikke været hjemme i Skive. 

- Jeg har gjort mit allerbedste og sat alt ind på det. Det kan mine forældre også bevidne, fortæller Jeppe Nørgaard Jacobsen i TV MIDTVEST-dokumentaren "Den unge komponist." Udsendelsen kan ses på TV MIDTVEST Mokka klokken 20.25. 

Operafestivalen i Skive løber over hele weekenden og byder ud over Jeppe Nørgaard Jacobsens opera blandt andet på en italiensk operagalla. Hele programmet kan ses på Kulturcenter Limfjords hjemmeside. Der er stadig ledige billetter. 

Snigpremiere: Se hele dokumentaren om Jeppe Nørgaard Jacobsen her: 

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Kultur.