Livsfarlig chikane mod helikopter

Ukendte gerningsmænd forsøgte at blænde pilot i redningshelikopter i Skive.

Den redningshelikopter, der mandag aften deltog i eftersøgningen af en dement mand omkring Skive, blev udsat for en farlig form for chikane.

En eller flere personer stod på jorden i Skive og rettede en laserpen mod helikopteren i et forsøg på at blænde piloterne. Det er en sag, som politiet ser på med stor alvor - der er tale om en overtrædelse af straffeloven, og politiet leder nu efter den eller de skyldige. 

Oberstløjtnant Steen Ulrich fra Helikopter Wing Karup oplyser, at der er tale om et tilbagevendende problem, som han betegner som ekstremt farligt.

- Der skete heldigvis ingenting, men det skyldtes alene, at der ikke var noget helikopteren kunne flyve ind i, siger Steen Ulrich.

Piloterne er ekstra følsomme overfor det skarpe laserlys, når de bruger et specielt varmesøgende udstyr. Det gør, at de kan blive helt blændet af lys udefra.

Derfor er laserlyset ekstremt farligt - oberstløjtnant Steen Ulrich fra Helicopter Wing Karup:

 

Episoden i Skive skete klokken 20.58 - omtrent samtidig med, at TV2s kriminalmagasin Station 2 omtalte problemet med piloter, der bliver blændet af laserlys.

 Se indslag fra TV2 her - eksternt link.