Opfører sig som en hund: Ponyen Roberta lever i huset og tigger ved bordet

En lille pony hos dyrlægen Heidi Nielsen opfører sig mere som en hund end som hest.

Man siger, at hunden er menneskets bedste ven, men hos dyrlæge Heidi Nielsen kæmper minishetlandsponyen Roberta mod gravhunden Ida om den titel.

quoteJeg tror egentlig bare, det startede med, at jeg glemte at lukke døren

Heidi Nielsen, dyrlæge, Kjeldbjerg

Hun lever side om side med hunden, og det betyder blandt andet, at hun modsat de fleste andre ponyer har fri adgang til sin ejers hus ved Kjeldbjerg syd for Skive.

- Jeg tror egentlig bare, det startede med, at jeg glemte at lukke døren, og så kom hun derind. Så syntes jeg, det var lidt sødt, og jeg stod der og kiggede på hende og tænkte, at det måtte hun godt, forklarer Heidi Nielsen og fortsætter:

- Hun har aldrig haft et uheld indenfor, så lige nu fungerer hun faktisk bare lidt som en hund.

Roberta har da også fået et godt forhold til hunden Ida.

- De lever side om side og er lige fjollede. Og tigger lige meget ved bordet, når vi spiser, fortæller Heidi Nielsen og griner.

Roberta havde meget dårlige tænder, da hun ved et tilfælde endte hos Heidi Nielsen.
Roberta havde meget dårlige tænder, da hun ved et tilfælde endte hos Heidi Nielsen.
Foto: Pernille Keller Sand, TV MIDTVEST

Reddet fra aflivning

Det var slet ikke meningen, at Heidi Nielsen skulle have flere heste, da Roberta kom til. Den ni-årige pony kom til dyrlægen for et år siden, fordi hun havde meget dårlige tænder og knapt nok kunne tygge sin mad.

- Jeg blev faktisk bedt om at aflive hende, og der havde jeg jo sådan set allerede forelsket mig lidt i den pony, siger Heidi Nielsen med et grin.

Derfor skyndte hun sig også at lave en aftale med Robertas ejer.

- Hvis jeg kunne lave hendes tænder og gøre hende smertefri, så var hun min og blev boende her lige så længe, jeg havde lyst til at have hende, forklarer hun.

Roberta er med, når der er andre heste, der skal have hjælp fra hendes ejer.
Roberta er med, når der er andre heste, der skal have hjælp fra hendes ejer.
Foto: Pernille Keller Sand, TV MIDTVEST

Succes på Facebook

Det er ikke kun Heidi Nielsens hjerte, som Roberta har vundet. 5000 personer følger med på Heidi Nielsens Facebook-side, når hun deler videoer og billeder af ponyens liv. Og der er nok at dele, for Roberta spiller efterhånden en stor rolle i dyrlægens liv, og hun hjælper sågar til, når der er patienter.

- Hver gang jeg har kunder her på tandlægeklinikken, så er hun med der. Hun tager imod alle de heste, der kommer her. Hun står altid og sover lige bag ved de heste, der bliver ordnet her, og det giver en vis ro herinde, forklarer hun.

Men selvom Heidi Nielsen er glad for Roberta, så mener hun ikke, det nødvendigvis er for alle at have en hest, der opfører sig som en hund.

- Roberta er her, fordi hun har haft så mange smerter, men det er ikke naturligt for en hest at være hest, som Roberta er det. Så det er egentlig ikke noget, jeg anbefaler. Nu er hun det, fordi hun ikke rigtigt kan andet, og fordi det sådan sådan, og nu er det blevet sådan, at hun ikke rigtigt vil andet, siger hun og uddyber:

- Men ellers for mig, så skal heste være sammen med heste, og de skal bo ude på folden og have fri bevægelse og naturlig adfærd og alle de her ting.

3:54
Robertas hverdag er væsentligt anderledes end andre ponyers.