Landsbyboere: Tragisk og forfærdeligt

Beboerne i Balling er forfærdede over de mange hærværk i byen.

Landsbyen Balling vest for Skive har været hårdt ramt af hærværk. Den seneste måned har politiet fået 26 anmeldelser af hærværk, og det skaber utryghed i den lille landsby.

- Det er tragisk og forfærdeligt og noget, der har naget os alle i rigtigt lang tid. Vi prøver at kigge ved hinandens huse, for det bekymrer jo os alle sammen, siger Heidi Tinghede, der er coach og fitnessinstruktør fra Balling.

Nye anmeldelser i dag

De seneste to anmeldelser af hærværk er fra i dag. Det er typisk biler, der bliver overmalet med grafitti eller får skåret dækkene op. En enkelt bil har endda fået skåret bremseslangerne over.

- Jeg synes, det er ubehageligt, at der er nogen, der render rundt og laver sådan noget. Man ved jo ikke, hvad det næste bliver, siger Jytte Jørgensen, social- og sundhedshjælper fra Balling.

Efterlyser vidner

I alle tilfælde er hærværket lavet om natten. Politiet ved endnu ikke, hvem der står bag.

- Det kunne godt ligne, at det er den samme, for det er den samme måde det er sket på. En spids genstand i dækkene og grøn spraymaling på bilerne. Det er overklippede bremserør, så vi har da en formodning om, at det kan være den samme gerningsmand, siger Lars Mikkelsen, der er politikommissær hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet efterlyser vidner, der har set hærværksmanden i aktion. I øjeblikket mistænker politiet en spinkel mand på 25-35 år.

26 gange er byen udsat for ødelæggelser som punkterede bildæk og grafitti.

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.