Landmand: Store personlige omkostninger ved konkurs

Ægtepar fra Salling oplevede at venner og bekendte ikke ville se dem i øjenene

Det havde store personlige omkostninger da landmands-ægteparret Kirsten Johanne og Mogens Børsting for et halvt år siden gik konkurs med den 144 år gamle slægtsgård, Rørbæk, i Salling. Det skriver Landbrugsavisen.

Den økonomiske byrde tyngede i den grad økonomien så en konkurs var uundgåelig. En stor nedtur for hele familien, der også blev ramt af, at venner og bekendte havde svært ved at se familiens tragedie i øjnene.

- Jeg oplevede flere gange, at folk jeg normalt ville stoppe op og snakke med pludselig fik travlt med at komme forbi og komme ud, når jeg f.eks. handlede i Brugsen, fortæller Kirsten Johanne Børsting til avisen.

Den 38-årige sygeplejerske er normalt aktiv i lokalsamfundet og fritidslivet i Nordsalling, hvor ejendommen ligger. Men oven på konkursen har hun oplevet en stor grad af berøringsangst på egnen.

- Det er nok som ved dødsfald og svær sygdom. Folk ved ikke hvordan de skal håndtere det, og nogle har efterfølgende sagt at de ikke ville trænge sig på, siger Kirsten Johanne Børsting.

Derfor opfordrer hun også venner og bekendte til konkursramte til, at komme ud af busken og kaste forlegenheden af sig.  

Det har hun senest gjort via facebooksiden "Landbrugets stemmer", hvor hun bakker en anden anonym konkursramt op, der har været udsat for lignende hændelser.

Generelt har det være vigtig for landsmandsægteparret fra Salling, at de har talt åbent om konkursen i lokalområdet.

- Vi sendte en SMS ud til gode venner, i nabolaget og til de berøringsflader vi har i samfundet her. Her skrev vi, at de kunne stille spørgsmål til os. Men de skulle ikke konfrontere børnene med situationen, fortæller Kirsten Johanne Børsting videre.

Ifølge Landbrugsavisen befinder familien fra Salling sig nu i et vakuum. De vil gerne væk fra gården, men ønsker at blive på egnen. Arbejdssituationen er dog stadig uafklaret for Mogens Børsting.

- Vi har ikke fundet ud af, hvad vi gerne vil fremadrettet. Skal min mand fortsætte i landbruget eller videreuddannes. Noget er forsvundet, men samtidig er en ny identitet dukket op, slutter Kirsten Johanne Børsting.

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Erhverv.