Kunst: Matvey maler Salling

Kunstnere fra hele Europa gør lige nu Salling til deres motiv.

I en tid hvor abstrakt kunst fylder det meste af billedet, så har man på Salling valgt at bruge en uge på landskabsmalerier. Kunstnere fra hele Europa er kommet for at forevige det smukke bølgende landskab på lærred.

- Ideen med projektet er at udenlandske og danske kunstere skal kaste et blik på udvalgte områder, fortæller Henrik Scheel Andersen, der er Kurator & kunstner fra Jebjerg. 

Stregerne bliver blandt andet tegnet på Knud Strand i Salling. Hvor syv kunstnere afspejler egnen i deres malerier. En af dem er Matvey Slavin fra København. 

Salling tager sig godt ud på lærredet. 
Salling tager sig godt ud på lærredet. 
Foto: jesper mortensen

- Jeg kan godt lide, hvis det går op og ned, for så er der mere man kan tegne. Landskab skal være dybt og meget rummeligt, fortæller Matvey Slavin. 

Det er måske et århundrede siden at landskabsmaleri sidst havde slagkraft i kunstverdenen. Men kunstnerne i Salling tror på at de realistiske malerier er på vej tilbage.

 
 
Foto: Jesper Mortensen, TV MIDTVEST

- Vi er klar over at Skagensmalerne var noget for 100 år siden, men vi mener også den måde vi laver billeder på kan formidle landskabet på en helt særlig måde, fortæller Henrik Sceel Andersen. 

Malerierne kan ses frem til efteråret på Glyngøre Kulturstation. Her er der fernisering på søndag.

 

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Kultur.