Kulturcenter truet af lukning

Kulturcenter Limfjord balancerer på kanten af en lukning. Onsdag aften er der skæbnemøde om centerets fremtid i byrådet.

Selskabet bag Kulturcenter Limfjord har netop præsenteret et underskud på næste to millioner kroner - og har i forvejen en gæld på over 80 millioner.

- Nu og her er der krise i Kulturcenter Limfjord, fordi vi fattes penge, siger Anders Schmidt, der er formand for bestyrelsen i Kulturcenter Limfjord.

Med de røde tal risikerer Kulturcenter Limfjord at måtte dreje nøglen om. Sker det, mister Skive både idrætsfaciliteter, badeland, biograf og en koncertsal.

- Vi mener, at det er byens og kommunens interesse at opretholde et kulturcenter i vores størrelse, siger Anders Schmidt.

Derfor efterspørger Kulturcenter Limfjord nu en pose penge fra kommunen, der skal gøre de røde tal sorte. Men den anmodning har svære odds.

- Vi kan ikke som kommune imødekomme deres forespørgsel, siger Flemming Eskildsen, der er borgmester i Skive Kommune.

Selvom kommmunen ikke vil give en pose penge til Kulturcenter Limfjord nu, er borgmesteren ikke afvisende overfor at hjælpe. Til efteråret skal kommunen lægge et nyt budget, og her vil borgmesteren vil forsøge at lægge flere arrangementer i Kulturcenter Limfjord for derved at øge omsætningen.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Erhverv.