Kryds i Containeren: Skal kommunerne bruge penge på kultur?

Nogle kommuner vil have dråber af kultur i alting. Andre bruger næsten ingen penge på området.

Maren o æ Woun, Grædemuren og Bjørn Nørgaards skulptur ”Borgerne i Holstebro”. En tur op gennem gågaden i Holstebro afslører, at det ikke er kommunens kulturbudget, der er blevet sparet på gennem tiden. 

Ja, Holstebro er faktisk den kommune i det midt- og vestjyske, der bruger allerflest penge på museer, biblioteker, musikarrangementer, og hvad der ellers hører under kommunernes kulturbudgetter.

Og på gågaden er der generelt opbakning til de kulturelle investeringer.

- Kulturen er med til at definere vores identitet. Det skal ikke være på bekostning af ældreplejen eller institutionerne, men der skal også være plads til kunst, siger Peter Clausen, der selv bor i byen.

Kryds i Containeren

Kulturbudgettet er der, hvor man finder de største forskelle kommunerne imellem. Også Herning Kommune bruger en hel del penge på området, og står det til den radikale byrådskandidat Kristina Taaning, så skal kulturen fortsat prioriteres højt. 

- For mig er kultur – om det er idræt, kunst eller musikarrangementer - en af grundpillerne i at være en del af det fællesskab, der er i en kommune, siger hun.

Helt så positivt stemt er servicemedarbejderne på genbrugspladsen i Skive imidlertid ikke.

- Jeg synes, politikerne skal starte med at bruge penge på de ældre. Hvis der så er noget i overskud, og kommunen mener, de har pengene til det, ja så kan de bruge dem på kultur, siger pladsmand Christian Vestersager. 

I femte afsnit af Kryds i Containeren er kulturområdet til diskussion, for hvor mange penge skal kommunerne egentlig investere i kultur?

Se hele programmet her:

 

Synes du, kommunerne skal bruge penge på kunst og kultur? Giv din mening til kende på facebook eller herunder. 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Politik.