Kompromis i penibel vejsag

Politikerne i Skive undgår at lukke vej foran middelalderborg. Nu nøjes de med at gøre den smallere på en kort strækning.

Politikerne i Skive Kommune har fundet en vej ud af en slem kattepine, som ellers kunne betyde, at de gjorde sig grundigt upopulære hos den store pengetank Real Dania.

Kommunens teknik- og miljøudvalg besluttede tirsdag, at vejen foran Spøttrup Borg ikke skal nedlægges - politikerne har fundet et kompromis, der betyder, at vejen indsnævres på en strækning på 100 meter foran middelalder-borgen.

Vejen vil stadig være åben - dog ikke for tung trafik med busser og lastbiler - og på det smalle stykke skal der være en ny belægning, der kan give den rette middelalderstemning foran borgen. Ifølge den fungerende formand for kommunens tekniske udvalg, Jens Peter Hedevang (V), har Real Dania accepteret løsningen.

Fond gik ud fra, at vejen skulle fjernes

Kommune har været tvunget til at tage hensyn til Real Dania, fordi fonden har bevilget 10 milloner kroner til en helhedsplan for borgen - og Real Dania har ifølge sin egen præsentation af sagen hele tiden gået ud fra, at vejen skal fjernes. Det lykkedes tirsdag ikke TV/MIDT-VEST at få en kommentar fra Real Dania.

Lokale borgere har samlet over 2000 underskrifter for at bevare vejen. Borgernes talsmand Karsten Villadsen havde gerne undgået en indsnævring af vejen, men er glad for, at vejen ikke bliver lukket helt.

Fungerende udvalgsformand Jens Peter Hedevang om baggrunden for beslutningen - og hensynet til Real Dania:

 

Karsten Villadsen - borgertalsmand om politikernes beslutning:

 

 

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Kultur.