Kommune vil ændre statistikken: Indvandrere får mere info om corona

Indvandrere er overrepræsenterede i statistikkerne over, hvilke befolkningsgrupper der oftest har coronavirus. Men det vil Skive Kommune lave om på.

Michael Pedersen er vicevært hos AAB Boligudlejning i Skive, og sammen med sine kolleger havde han i dag fået en ekstra opgave.

- Jeg har fået nogle sedler, vi skal have delt ud. Det er noget om Covid-19 på tre forskellige sprog til vores udenlandske beboere herude, siger han til TV MIDTVEST.

På kort tid er antallet af smittede i kommunen gået fra 0 til 10, og en ret stor del af de smittede har udenlandsk baggrund.

Og nu skal der gøres noget ved det, så de klassiske corona-restriktioner er blevet trykt på arabisk, kurdisk og somalisk og delt ud i Dalgasparken i byen.

- Det er jo for at fortælle dem, at der er corona, og at de skal passe på, og hvordan de skal tage deres forholdsregler, siger

Dalgasparken er et boligkvarter med 600 lejligheder og mange udenlandske beboere.

I samme område ligger en skole, der i denne uge sendte alle elever hjem på grund af flere smittetilfælde, og det har fået kommunen til at lave de nye foldere med corona-information på andre sprog.

- Vi forsøger at dæmme den stigning i smitte af corona op, og det gør vi ved at intensivere informationsflowet ud til alle vores borgoere, siger Martin Bork Sørensen, der er integrationsleder ved Skive Kommune.

TV MIDTVEST var med ude for at aflevere de nye sedler med information, og det ekstraordinære fremstød blev modtaget positivt af beboerne.

quoteVi kender en person, der er smittet her i Skive, og det er ikke sjovt. Vi skal rigtig passe på med det.

Mohamad Bilal, beboer, Dalgasparken

- Det, synes jeg, er en god ide. Så kan det være, at de læser det og følger måske bedre med på de regler, der nu bliver skrevet her, og at man skal passe på og sådan nogle ting, siger Juan Hussein, der bor i Dalgasparken.

Mohamad Bilal er kurder fra Syrien. Han oplever, at mange har taget for let på det med corona-faren, men det har ændret sig, efter at smitten nu er kommet til byen.

- Vi kender en person, der er smittet her i Skive, og det er ikke sjovt. Vi skal rigtig passe på med det, siger han til TV MIDTVEST.

De udenlandske beboere kender godt reglerne. For de er blevet informeret ligesom alle andre.

- Folk ved det jo godt. Det ved indvandrere også, men det kan godt være, at man har behov for at få en reminder på, at vi stadigvæk har corona, og at vi stadigvæk skal passe på, siger Martin Bork Sørensen.

Der bliver ikke kun informeret i boligkvartererne, men også i sprogskolen, i foreninger og andre steder, hvor udlændingene kommer.

Fredagsbønnen i moskeen i Skive blev aflyst i dag på grund af corona-situationen.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Sundhed.