Kommune lukker "Borgen"

Skive kommune har besluttet at lukke omstridt vej i tre måneder om sommeren, trods massive protester.

Teknisk udvalg i Skive Kommune besluttede tirsdag at lukke vejen "Borgen" ved Spøttrup Borg tre måneder i højsæsonen.

På 200 meter af vejen bliver asfalten hakket op og erstattet med slots-grus. I 12 uger i sommerferien bliver der lukket for biler, men cykler og gående kan stadig benytte vejen.

Lukningen af vejen sker trods massive protester.

- Jeg ved godt mere end 2100 har skrevet under i protest, men jeg er sikker på, at langt fra alle er så utilfredse, som de har tilkendegivet. Jeg synes, vi har truffet en god beslutning, som mange vil kunne bakke op om, siger formand for teknisk udvalg, Anders Bøge, SF, til TV/MIDT-VEST.

"Dette er kompromisløst"

Talsmanden for kritikerne havde gerne set, at beslutningen blev truffet i byrådet, men det så hverken borgmester Flemming Eskildsen (V) eller Anders Bøge (SF) nogen grund til, når udvalget var enigt i beslutningen.

- Jeg er skuffet. Jeg er ærgerlig over resultatet. Jeg synes resultatet er vidtgående i forhold til, hvad vi havde håbet på. Man går Slots- og Ejendomsstyrelsens ærinde, i stedet for at tænke på os, som bor her. Vi kunne have accepteret et kompromis. Dette er kompromisløst, siger Karsten Villadsen, talsmand for kritikkerne.

45.000 besøgende

Hvert år besøger omkring 45.000 Spøttrup Borg.

- Det er vigtigt at få vejen lagt om, for at få området ved Spøttrup Borg gjort til en helhed og det er vigtigt, at der ikke kommer en lastbil kørende midt i en levendegørelse om middelalderen, siger udvalgsformanden.

Vejsagen ved Spøttrup Borg har varet i årevis. Allerede inden kommunalreformen i 2007 var vejen et tema i den daværende Spøttrup Kommune.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.