Kom med på patrulje: Smarte scannere er politiets ekstra øjne

Alle lokalstationer hos Midt- og Vestjyllands Politi har nu fået nummerpladescannere.

Scanneren er ikke det første, man ser, men den er en kæmpe hjælp for politiet. Foto: Nicolaj Bøndergaard Madsen, TV MIDTVEST

De fanger bilister, som ellers ville være svære for politiet at få øje på.

Læs også 32 snuppet af politiets nye våben

De såkaldte ANPG-scannere holder øje med bilernes nummerplader og afslører blandt andet, om ejeren er blevet frakendt sit kørekort, eller om der er blevet betalt forsikring eller vægtafgift på bilen.

Alle lokalstationer hos Midt- og Vestjyllands Politi har nu fået nummerpladescannere på nogle af deres biler. I Skive har de haft dem i godt en måned, og de er allerede blevet et meget vigtigt arbejdsredskab, fortæller politiassistent Niels Bach, da TV MIDTVEST er med på patrulje.

- På en eftermiddag vil vi typisk få seks til syv hits, og det er jo vel og mærke sager, som vi ellers ikke ville have haft, fortæller han.

Scannerne gør politiet opmærksomme på biler, hvor ejeren for eksempel har fået frakendt sit kørekort. Her var det dog ikke ejeren, der sad bag rattet. Foto: Nicolaj Bøndergaard Madsen, TV MIDTVEST

Et ekstra sæt øjne

Niels Bach er glad for scannerne, som han mener gør et vigtigt stykke arbejde.

Læs også Podcast: Så familie blive knust i spritulykke: – Det var forfærdeligt

- Reelt har vi jo fået en tredje mand med ind i bilen, kan man sige. Det gør selvfølgelig, at dem som måske ville være sluppet i gennem kattelemmen, der slår de ud med et hit, siger han.

Det ekstra sæt øjne registrerer samtlige biler, som patruljen passerer. I alt reagerede scannerne 6 gange på den halvanden time, vi var med i bilen.

Kom med på turen herunder:

02:13 Luk video