Kanonår for dansk idræt

DIF-formand har store forventninger til det kommende OL i Rio

Formanden for Danmarks Idrætsforbund (DIF), Niels Nygaard fra Skive, tøver ikke med at kalde 2015 for et "kanonår" for dansk idræt.

Idrættens førstemand glæder sig i særdeleshed over, at de danske udøvere markerer sig i så mange forskellige sportsgrene.   

- I nogle lande kan der være tendens til, at man specialiserer sig i nogle få idrætsgrene. Vi har vundet medaljer i en lang række både olympiske- og ikke-olympiske discipliner. Det er positivt, at vi er i stand til det, siger DIF-formanden.

Det betyder også, at der er store forventninger til de danske atleter forud for sommerens Olympiske lege i Rio de Janeiro.   

- Meget tyder på, at vi kan opfylde målsætningen om at gøre det bedre end ved OL i London ved at vinde mindst ti medaljer. Det er realistisk, når vi kigger på, hvordan 2015 har udfoldet sig, siger Niels Nygaard.

Spørgsmålet er så hvilke idrætsgrene DIF-formanden fra Skive knytter de største forventninger til?  

- Forhåbentlig får vi begge håndboldhold med til OL. Det giver en særlig stemning og sammenhold på det samlede OL-hold at have dem repræsenteret, mener Niels Nygaard.

Derudover glæder han sig til at se følge sejlernes præstationer. En idrætsgren, hvor Danmark har stolte traditioner i forhold til at vinde medaljer, slutter formanden.   

OL i Rio afvikles fra den 5. til den 21. august.

   

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Sport.