Kanonår for dansk idræt

DIF-formand har store forventninger til det kommende OL i Rio

DIF-formand glæder sig over et fantastisk sportsår for danske atleter

Formanden for Danmarks Idrætsforbund (DIF), Niels Nygaard fra Skive, tøver ikke med at kalde 2015 for et "kanonår" for dansk idræt.

Idrættens førstemand glæder sig i særdeleshed over, at de danske udøvere markerer sig i så mange forskellige sportsgrene.   

- I nogle lande kan der være tendens til, at man specialiserer sig i nogle få idrætsgrene. Vi har vundet medaljer i en lang række både olympiske- og ikke-olympiske discipliner. Det er positivt, at vi er i stand til det, siger DIF-formanden.

Det betyder også, at der er store forventninger til de danske atleter forud for sommerens Olympiske lege i Rio de Janeiro.   

- Meget tyder på, at vi kan opfylde målsætningen om at gøre det bedre end ved OL i London ved at vinde mindst ti medaljer. Det er realistisk, når vi kigger på, hvordan 2015 har udfoldet sig, siger Niels Nygaard.

Spørgsmålet er så hvilke idrætsgrene DIF-formanden fra Skive knytter de største forventninger til?  

- Forhåbentlig får vi begge håndboldhold med til OL. Det giver en særlig stemning og sammenhold på det samlede OL-hold at have dem repræsenteret, mener Niels Nygaard.

Derudover glæder han sig til at se følge sejlernes præstationer. En idrætsgren, hvor Danmark har stolte traditioner i forhold til at vinde medaljer, slutter formanden.   

OL i Rio afvikles fra den 5. til den 21. august.