Kampagne imod Støjberg-annoncer indsamler 100.000

Et Facebook-initiativ imod Inger Støjbergs omdiskuterede forslag om flygtninge-annoncer har nu indsamlet 100.000 kroner.

"Velkommen til flygtninge - Nej til Støjbergs skræmmekampagne." Sådan lyder budskabet i de annoncer, der nu skal trykkes i både en dansk og udenlandsk avis. Det fortæller jp.dk.

Det er et Facebook-initiativ, der vil indrykke annoncerne som modsvar til Støjbergs forslag om at indrykke annoncer i udenlandske aviser for at holde flygtninge fra Danmarks grænser. Facebook-gruppen "Velkommen til flygtninge - Nej tak til Støjbergs skræmmekampagne" har indsamlet 100.000 kroner.

- På den ene side er vi selvfølgelig overraskede over, at opbakningen har været så stor. Det havde vi ikke regnet med. På den anden side er jeg egentlig ikke overrasket over, at der er mange, som er enige med os, og som gerne vil vise den anden stemme, der også er i Danmark, og som faktisk gerne vil hjælpe flygtninge, siger Marianne Rosenkvist, talsperson for initiativet til jp.dk.

The Guardian og Politiken

Allerede i morgen, fredag, bliver der indrykket en helsidesannonce i Politiken, og der er også blevet penge til at få en annonce i den store, britiske avis The Guardian.

- Det, vi allerhelst vil opnå, er, at de danske politikere stopper med at gennemføre forringelser for de flygtninge, der kommer hertil. Men vi synes også, at det er vigtigt at fortælle i Danmark og resten af verden, at mange danskere ønsker, at man stopper den her form for umenneskeliggørelse af flygtninge, siger Marianne Rosenkvist til jp.dk.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Politik.